Welcome to Ana Porgras Online, dedicated to the talented Romanian Artistic Gymnast Ana. Ana won the Gold Medal in the Balance Beam Finals at the 2010 World Championship! She also is the gold medalist on the Balance Beam and Silver medalist on the Uneven Bars at the Gent World Cup. One week later, Ana was the absolute champion of the All Around competition at the Romanian National Championship, and won Gold on the Balance Beam, and Bronze on the Floor. Check around this website to learn more about Ana!

You can now find Ana Porgas Online on Facebook!

Ana Porgras, campioana mondială la bîrnă!


Ultima zi de la Campionatele Mondiale de gimnastică a reprezentat un adevărat succes pentru delegaţia României care a cucerit două medalii , aur şi argint, prin Ana Porgras şi Diana Chelaru.

Ana Porgras a adus prima medalie pentru delegaţia României prezentă la Campionatele Mondiale de gimnastică care se desfăşoară la Rotterdam (Olanda). Considerată una dintre principalele favorite pentru podiumul mondial, în finala de la bîrnă, românca a reuşit să-şi stăpînească emoţiile pe durata exerciţiului şi a demonstrat că evoluţiile de la acest aparat prezentate pe parcursul întregii competiţii nu au fost întîmplătoare.

Ana Porgras a fost notată cu 15.366 după o evoluţie sigură, în care nu a făcut greşeli majore de ţinută, reuşind să execute foarte bine elemente de dificultate mare care au ajutat-o să urce pe prima treaptă a podimului mondial. Medalia de argint le-a revenit americancei Rebecca Bross şi chinezoaicei Linlin Deng, cu 15.233.

"Viitorul meu va fi aproape la fel, în sală, mult mai multă muncă, pentru că pe lîngă medalia asta am pierdut poate multe altele. O să învăţ din toată experienţa asta, voi munci mai mult, să devin cea mai bună. O medalie la Mondiale nu te face mai bună, e o medalie, şi dacă vrem şi altele trebuie să muncim mult, chiar mai mult decît pînă acum", a declarat noua campioană mondială pentru romgym.ro

"Mă bucur foarte mult că am reuşit să trec peste acea perioadă foarte repede şi să ajung aici. Faţă de 2009, probabil şi experienţa m-a ajutat mai mult şi psihicul. Acum nu gîndeam ca atunci şi poate asta e o mare diferenţă. Una este să spui mă duc să particip la Mondiale şi una e să vii şi să spui mă duc să cîştig la Mondiale. Am avut emoţii după execuţia mea, mai erau două rusoaice după mine, iar Mustafina, campioana de la individual, avea nota de plecare bună şi putea să mă întreacă, dar a ratat", a declarat Ana Porgras.

Vezi AICI VIDEO cu exerciţiul Anei Porgras şi cu festivitatea de premiere!!

Performanţa Anei Porgras este cu atît mai mare, cu cît aurul mondial cucerit de românca este primul titlu mondial obţinut după nouă ani în gimnastică feminină românească. În 2001, la Gent, Andreea Răducanu urca pe prima treaptă a podiumului, la sol.

Sursa: GSP
Posted on Nov 11 2010.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0
Ana Porgras, locul 5 in finala de la paralele
Rotterdam, 23 octombrie (Corespondenta de la TEODOR CIOBANU, trimisul AGERPRES)


Gimnasta Ana Porgras s-a clasat pe locul 5 in finala de la paralele, disputata sambata in cadrul Campionatelor Mondiale de gimnastica artistica de la Rotterdam, in timp ce Diana Chelaru s-a clasat pe locul 7 la sarituri.

Ana Porgras a fost notata pentru exercitiul ei cu 14,600, nota cu care nu putea emite pretentii la o medalie. Britanica Elizabeth Tweddle, campioana europeana la acest aparat, s-a clasat pe primul loc in finala cu 15,733, beneficiind de ratarea lui Kexin He, campioana mondiala en titre. Chinezoaica reusise in calificari o nota peste 16,000 (16,066) si era considerata marea favorita la aur, alaturi de compatrioata ei Qiushuang Huang (15,666 in calificari).
Ana Porgras declara dupa finala de la paralele: Stiam ca sunt altele mai bune, care or sa castige, iar eu m-am dus cu gandul sa-mi fac integralul cat pot eu de bine. Am reusit intr-o oarecare masura, pentru ca nu l-am facut chiar perfect. Se face diferenta la dificultate, trebuie sa mai lucram, sa crestem nota de plecare, pentru ca altfel tot asa vom fi. Voi avea dupa-amiaza libera, ma voi odihni, iar duminica, la barna sper sa fie bine. Nu cred ca voi avea mai multe emotii decat la paralele sau la orice alt aparat. E tot un aparat, tot gimnastica facem, important e sa merg cu incredere. La barna pot mai mult, am avut cateva ezitari si la individual compus si la echipe. Fara acele ezitari nota ar fi mai mare”.


In finala de la barna de duminica, Ana s-a calificat in finala cu cea mai mare nota, 15,266 si este marea noastra speranta la o medalie de aur.

Sursa: romgym.ro
Posted on Nov 11 2010.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0
Ana, la opt zecimi de medalie


România a fost aproape de prima medalie la CM de la Rotterdam. Aseară, Ana Porgras (foto) a făcut un concurs curat şi a terminat pe locul cinci la individual compus, la doar opt zecimi de bronz.

Cu doar două luni de pregătire constantă în spate, după o accidentare la gleznă, Ana Porgras a oferit aseară o lecţie de ambiţie. Micuţa gălăţeancă şi-a stăpânit perfect emoţiile şi a reuşit un concurs fără ratare, la finalul căruia doar nota de la sărituri a scos-o în afara podiumului. De altfel, ea a şi deschis concursul la acest aparat, unde a obţinut 13,966 şi un loc 12 în ierarhie.

Evoluţia la paralele (14,466), dar mai ales cea de la bârnă a săltat-o pe Ana până pe locul 4 al podiumului. Mai mult, eleva lui Octavian Bellu nu şi-a dezminţit statutul de favorită la titlul mondial pe "puntea suspinelor", unde a obţinut, pentru a treia oară (calificări şi finala pe echipe), cea mai mare notă la acest aparat, 15,433. Finalul a fost însă unul cu multe emoţii. Ana a intrat prima la sol (14,300 - total 58,165 puncte), după care a aşteptat să vadă evoluţia adeversarelor. Rând pe rând, acestea au păşit pe covorul albastru, împingând-o pe Ana de pe podium până pe locul 5.

Sursa: Prosport
Posted on Nov 11 2010.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0
România, la un salt de bronzul mondial la gimnastică


Echipa feminină de gimnastică a României a ocupat locul 4 în finala pe echipe a Mondialului de la Rotterdam. Fetele au făcut un concurs curat, fără ratare, însă nu a fost suficient pentru a urca pe podiumul mondial. [...]

Podium echipe:
1. Rusia 175,397 puncte
2. SUA 175,196 puncte
3. China 174,781puncte
4. România 173,096 puncte

Notele obţinute de România:

Paralele - total 42,232
Raluca Haidu 13,700; Ana Porgras 14,466; Gabriela Drăgoi 14,066

Bârnă - total 43,532
Sandra Izbaşa 14,333; Ana Porgras 15,066; Gabriela Drăgoi 14,133;

Sol - total 43,066
Ana Porgras 14,133; Diana Chelaru 14,733; Sandra Izbaşa 14,200

Sărituri -total 44,266
Raluca Haidu 14,866; Diana Chelaru 14,700; Sandra Izbaşa 14,700

Mai multe detalii gasiti in Prosport
Posted on Nov 11 2010.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0
Primul loc în Elveţia


La triunghiularul din Elveţia, ultimul concurs de verificare înaintea Mondialelor de la Rotterdam, echipa României s-a clasat pe primul loc cu  229.95 puncte, urmată de  Germania cu 214.40puncte şi Elveţia pe trei cu 210.30 puncte.

La acest concurs, Ana s-a făcut din nou remarcată cu exerciţiul ei superb la bârnă pentru care a obţinut un punctaj de 15.700 (D 6.5) şi exerciţii foarte bune la sol (14.450 - D 5.6), paralele (14.600 - D 6.0) şi sărituri (13.850 - D 5.0) care au ajutat-o să urce pe primul loc şi în clasamentul individual.

Barna:Paralele:Sărituri:Sol:

Posted on Nov 11 2010.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0
Una bună şi alta rea

S-a încheiat o altă ediţie a Campionatelor Naţionale de Gimnastică ale Maeştrilor, competiţie care i-a mai adus Anei încă două medalii: una de aur la bârnă (15.600) şi una de bronz la sol (14.300) unde a fost devansată de Sandra Izbaşa şi Diana Chelaru. Medalia la paralele nu a venit din păcate, Ana ratând de două ori şi terminând pe poziţia a opta cu punctajul de 12.175. La sărituri Ana a terminat pe poziţia a cincea cu un punctaj de 11.525.

Cu toate astea, acest Campionat a fost unul reuşit pentru Ana reuşind să câştige trei medalii: aurul la individual şi bârnă şi bronzul la sol.
Felicitări Ana! Şi de la Mondiale să te întorci cel puţin cu trei medalii!

La finalul concursului, Ana Porgras a declarat pentru romgym.ro: “Macar la barna, daca nu la paralele. Ma bucur ca am reusit sa ma mobilizez dupa ce s-a intamplat: un moment de neatentie m-a costat tot integralul. Trecem mai departe. Nu pot sa spun ca barna e perfecta, pentru ca se putea si mai bine. La Mondiale, sper la un rezultat bun la individual compus, barna, paralele si, de ce nu si la sol.”

Bârna de aur:Solul de bronz:

Posted on Nov 11 2010.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0
Ana Porgras, campioana naţională


In Sala Sporturilor din Resita au continuat intrecerile Campionatului National pe Echipe si Maestri, editia 2010, de aceasta data in prim-plan aflandu-se fetele, care au oferit spectatorilor prezenti un frumos spectacol sportiv.

Evident, cu multa atentie a fost urmarita evolutia gimnastelor din lotul national si, de asemenea, disputa pentru adjudecarea titlului la individual compus, in cele din urma pe prima treapta a podiumului a urcat Ana Porgras (Constanta), in timp ce la echipe victoria a revenit formatiei CSS Cetate Deva 1.

Prin urmare, in varful ierarhiei feminine s-a situat constanteanca Ana Porgras, care a acumulat la total 57.800 p, fiind urmata de Diana Chelaru (Onesti) si Amelia Racea (Deva), cu 56.700 p, respectiv 56.650.

Ana Porgras: „E important pentru mine, pentru ca este al doilea concurs dupa accidentare, dar primul la care am concurat la patru aparate. Avand in vedere ca am iesit campioana e bine. Dupa ce am terminat toate patru aparatele m-am uitat si la colegele mele si mi-am facut un mic calcul, insa nu eram foarte sigura ca o sa iau titlul. Pentru mine cel mai greu aparat a fost solul, deoarece, dupa accidentare, nu am mai avut asa de mult timp sa lucrez. Acum a fost un pic mai greu decat celelalte. Imi doresc sa fiu sanatoasa pana la Campionatele Mondiale. Daca da Dumnezeu sa ne clasam bine si la individual, am sanse, dar trebuie sa muncesc mult”.

Sursa: http://www.romgym.ro

Sărituri (13.800 D5.0)Paralele (14.700 D5.9)Bârnă (15.800 D6.5)Sol (13.500 D5.6)

Posted on Nov 11 2010.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0
Ana, medaliata la Ghent
Romania a obtinut patru medalii la Cupa Mondiala de gimnastica de la Gent (Belgia), competitie ce s-a incheiat duminica, 12 septembrie. In absenta reprezentantelor SUA si Rusiei, tricolorele au castigat doua medali de aur (sol si barna) si doua de argint (sarituri si paralele). Sandra Izbasa a revenit cu succes in competitiile internationale dupa un an de pauza, castigand proba la sol, cu o luna inaintea Mondialului de la Rotterdam.

Barna:Favorita la barna, Ana Porgras nu a dezamagit si, dupa ce a ocupat primul loc la calificari, a confirmat si in finala, executand un exercitiu foarte bun. Notata cu 14.775, romanca a castigat medalia de aur, fiind urmata pe podium de chinezoaicele Yang Yiin (14.100) si Wu Liufang (13.650). Cealalta romanca prezenta in finala, Amelia Racea, s-a clasat pe locul al saptelea, cu 12.775 puncte (5.6 dificultate).
Paralele:
La paralele, Ana Porgras a castigat medalia de argint, fiind notata cu 14.375 pentru exercitiul sau (dificultate 6.2). Locul intai i-a revenit chinezoaicei Wu Liufang (15.050).

Sursa: HotNews.ro
Posted on Nov 11 2010.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0
Ana Pogras, învingătoare în calificări la Gent! Mîine concurează în finale!

Revenită în concursurile internaţionale după un an de absenţă, gimnasta Sandra Izbaşa a cîştigat calificările la sol, iar Ana Porgras s-a clasat pe primul loc la bîrnă, la etapa de Cupă Mondială de la Gent.

Primele două locuri ale calificărilor în finală la sol au fost ocupate de Sandra Izbaşa, 13.900 puncte, şi Diana Chelaru, cu 13.800. Ana Porgras s-a calificat în finală la bîrnă de pe prima poziţie, fiind notată cu 14.825.La bîrnă, Ana Porgras a avut o evoluţie foarte bună, reuşind să le întreacă pe chinezoaicele Liufang Wu (14.700) şi pe Yilin Yang (14.100).

La paralele Amelia Racea a obţinut locul trei în calificări (14.500), iar Ana Porgras locul patru (14.350).Sursa: GSP
Posted on Nov 11 2010.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0
Ana revine în competiţii


Gimnastele Sandra Izbaşa, Ana Porgras, Amelia Racea şi Diana Chelaru vor participa, în zilele de 11 şi 12 septembrie, la a patra etapă a Cupei Mondiale din 2010, care se va desfăşura la Gent (Belgia), informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Gimnastică, citat de MEDIAFAX.

La competiţia din Belgia şi-au anunţat prezenţa peste 200 de gimnaste şi gimnaşti din peste 30 de ţări. Conform sursei citate, Cupa Mondială din Belgia reprezintă un prilej de pregătire pentru sportivele din România, în vederea Campionatelor Mondiale de gimnastică ce vor avea loc în perioada 16 - 24 octombrie, la Rotterdam.

Sursa: Prosport
Posted on Nov 11 2010.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Next >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsTerms of Use / Administrator: Monagym / Webmaster: Alan Owen / Hosted By: Hermon.net