Welcome to Ana Porgras Online, dedicated to the talented Romanian Artistic Gymnast Ana. Ana won the Gold Medal in the Balance Beam Finals at the 2010 World Championship! She also is the gold medalist on the Balance Beam and Silver medalist on the Uneven Bars at the Gent World Cup. One week later, Ana was the absolute champion of the All Around competition at the Romanian National Championship, and won Gold on the Balance Beam, and Bronze on the Floor. Check around this website to learn more about Ana!

You can now find Ana Porgas Online on Facebook!

Evolutiile Anei in finala pe echipe
Desi accidentata, Ana a evoluat foarte bine in finala pe echipe obtinand cea mai mare nota din concurs la barna si fixand aterizarea la paralele desi inainte cu cateva minute antrenorul Nicolae Forminte a fost nevoit sa o duca in brate de pe podiumul de concurs dupa aterizarea de la barna. Nu stiu daca concursul pe echipe a meritat sacrificiul facut de Ana, insa pot spune ca ea este o luptatoare si merita ca in viitor sa isi imbogateasca palmaresul cu multe, multe medalii individuale. Sa te faci bine, Ana!

Barna:Paralele:Puterti urmari exercitiul la paralele intr-o calitate mai buna aici: http://www.youtube.com/watch?v=jXiINbDHa_s
Posted on Nov 11 2010.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0
A beautiful mind


Accidentată la Europenele de la Birmingham, Ana Porgras (16 ani) luptă în continuare cu ghinionul şi cu propriul organism, care a trădat-o la fiecare concurs important. Cu piciorul drept în ghips, micuţa gimnastă se antrenează zilnic, alături de colegele de lot, ţesând pe mai departe visul în care devine regina lumii la bârnă.

În sala de la Izvorani antrenamentul a început de mult. Strânse pe covorul roşu de la sol, fetele exersează conştiincios piruete şi sărituri. E ora de artistică sau partea cea mai plăcută a pregătirii în care, sub mâna coregrafului Puia Valer, mişcările lor devin mai expresive şi mai graţioase. Departe de zumzetul lor vesel, într-un colţ al sălii privirea ţi se lipeşte de o siluetă fragilă, înţepenită pe bârnă, care face notă discordantă cu mişcarea vioaie din jur. Trupul micuţ se pierde parcă în tricoul alb, lărguţ, şi în pantalonii negri care cad ciudat pe piciorul drept. Stă nemişcată de minute bune, cu ochii închişi, şi nu schiţează niciun gest, doar din când în când aruncă o privire cronometrului pe care îl ţine în mână. Întrebarea se pierde în momentul în care privirea alunecă spre unul dintre picioarele de susţinere ale bârnei, unde, stinghere, se odihnesc două cârje albastre. "Ana repetă în minte exerciţiul la bârnă, cu cronometrul în mână, exact ca în concurs, să se încadreze în timp. Aşa am recuperat-o şi pe Sandra (n.r. - Izbaşa) cu glezna, după Europenele de la Amsterdam", ne explică antrenoarea Liliana Cosma.

Repetă şi înainte de somn

Ana Porgras pare să nu prindă vorbele noastre. Îşi continuă netulburată exerciţiul de imaginaţie. Îşi mai schimbă uneori poziţia, înaintând un pas pe "puntea suspinelor" pentru a se dezmorţi, dar nu se dezlipeşte de pe aparat. După un sfert de oră coboară încet şi ţopăie într-un picior spre cârje. Zâmbeşte cu toată faţa în timp ce îşi potriveşte pe antebraţ suportul cârjelor: "Am făcut 10 serii de integrale. Este tot mai bine, la început făceam foarte repede exerciţiul, dar aşa, cu cronometrul în mână, mă încadrez la fix. Închid ochii, sunt atentă la fiecare element şi iese. Oricum, şi seara, înainte de culcare, repet fiecare exerciţiu".

Porneşte încet spre următorul aparat unde va lucra, paralelul. "Ana, ratezi vreodată exerciţiul pe care îl recompui în minte?", se strecoară întrebarea. "Niciodată! M-am dezechilibrat o singură dată, dar am ţinut strâns bârna. Nu am voie să-i dau drumul, să cobor de pe ea", ne aruncă peste umăr.

Fractură de peroneu

Se dezechipează încet şi totul se explică. Forma ciudată în care cădea pantalonul pe piciorul drept, cârjele, şchiopătatul. Un ghips imens cuprinde toată gamba dreaptă a firavei gimnaste. Accidentarea de la Europenele de la Birmingham, unde a lipit aterizarea la bârnâ şi la sol, totul pentru a ajuta echipa României, căreia i-a adus cele mai mari note, s-a lăsat cu un diagnostic urât: fractură de peroneu. Şi cu un aparat ghipsat pe care îl va purta încă trei săptămâni. "La început mi-a fost greu să accept ce mi se întâmplă, că dau dintr-o accidentare în alta, dar acum mă gândesc că este încă o încercare şi că trebuie să fiu puternică", explică în pauza dintre seriile de forţă la paralele, în care lucrează muşchii braţelor. Râde cu toată lumea, făcând abstracţie de starea ei. Mai face câteva serii cu greutăţi, după care trece la masaj.

Toate gândurile de gimnastică fug spre Mondialul de la Rotterdam. "Sper să nu mai am probleme de sănătate, să îmi fi epuizat acum toate accidentările. Îmi doresc să îmi dea Dumnezeu ce îşi doreşte orice gimnastă: să devin campioană", surâde Ana. Privirea îi trece peste cele două colege care au urcat pe podiumul european la bârnă, Amelia Racea şi Raluca Haidu, care îşi repetă integralul din concurs. "Abia aştept să revin, mi-e dor de un antrenament tare. Nu-mi fac probleme cu concurenţa la bârnă, mă bucur chiar, pentru că e o motivaţie în plus pentru mine. Concurenţa îmi dă mai mult curaj, nu trebuie să le las să mă întreacă", zâmbeşte şăgalnic. Ochii verzi devin mai luminoşi, dezvelind parcă un vis care până acum a tot stat ascuns. Birmingham nu e decât o amintire urâtă, un trecut pe care încet şi cu durere se construieşte viitorul. Prezentul e format din câteva danilove şi salturi, în minte...

3 este locul ocupat de Ana în finala de la paralele a Mondialului londonez din 2009

3 săptămâni va mai sta Ana cu piciorul imobilzat

Accidentările Anei

Martie 2008 ruptură musculară la gambă
Ianuarie 2009 operaţie de menisc la piciorul stâng
Octombrie 2009 fisură la coaste
Martie 2010 întindere la muşchii coapsei stângi
Mai 2010 fractură de peroneu la piciorul drept

Prosport
Posted on Nov 11 2010.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0
Porgras are fisură de peroneu! :((


Componentă de bază a echipei feminine de gimnastică, Ana Porgras a fost diagnosticată astăzi cu fisură de peroneu la piciorul drept şi va sta cu aparat ghipsat cel puţin trei săptămâni.

Ajunsă la Campionatul European de la Birmingham cu dureri la glezna dreaptă, Ana Porgras s-a accidentat mai grav în finala pe echipe. După o aterizare joasă la bârnă, glezna Anei s-a umflat puternic, ea nemaiputând călca în picior. Investigaţiile făcute astăzi, la întoarcerea în ţară, la Centrul Naţional de Medicină Sportivă au evidenţiat că sportiva are o fisură de peroneu. "În radiografia făcută azi se vede clar fisura, care s-a produs în momentul aterizării. Cu o zi înaintea finalei pe echipe am făcut o radiografie, şi în Marea Britanie şi nu apărea această problemă. Ana va trebui să poarte aparat ghipsat, dar încă nu ne-am pronunţat cât de mult timp. Probabil va sta cel puţin trei săptămâni, depinde însă şi cum va evolua situaţia", a declarat, pentru ProSport, doctorul lotului feminin, Ioachim Oană. Ana nu a mai putut concura în finala la bârnă şi la paralele, la Europenele de la Birmingham.

Aseară, la întoarcerea delegaţiei României de la Birmingham, Ana Porgras a protejat glezna dreaptă, deplasându-se cu cârjele.

Prosport
Posted on Nov 11 2010.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0
Ana Porgras, retrasă din concurs la CE de gimnastică!


Gimnasta română Ana Porgras, calificată în finalele pe aparate de duminică la bârnă şi paralele (senioare), în cadrul Europenelor de gimnastică artistică de la Birmingham, a fost retrasă din competiţie, din cauza inflamaţiei de la glezna dreaptă care a jenat-o pe parcursul calificărilor şi a finalei pe echipe, informează tvr.ro

Calificată cu prima notă în finala la bârnă, Ana Porgras va fi înlocuită cu Amelia Racea, iar la paralele, locul româncei va fi luat de prima rezervă, italianca Vanessa Ferrari.

Adevarul
Posted on Nov 11 2010.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0
Campionatul European de la Birmingham - Calificări

Ieri au avut loc calificările pentru finalele Campionatului European de la Birmingham unde Ana a reuşit două evoluţii bune la bârnă şi paralele calificându-se astfel în cele două finale ce vor avea loc în 2 mai în ciuda faptului că are probleme cu glezna şi palmele. Până atunci o să o mai vedem pe Ana şi în finala pe echipe din 1 mai, evoluând probabil la aceleaşi două aparate: bârnă şi paralele.

În urma concursului din calificări Ana s-a situat pe locul 7 la paralele cu un punctaj de 14.075 (D 6.0) şi pe primul loc la bârnă cu 14.950 (D 6.2).Posted on Nov 11 2010.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Next >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsTerms of Use / Administrator: Monagym / Webmaster: Alan Owen / Hosted By: Hermon.net