Bine ați venit pe site-ul Ana Porgras Online, site dedicat talentatei gimnaste Ana Porgras. Ana a câștigat medalia de aur în finala la bârnă a Campionatelor Mondiale de la Rotterdam 2010! Ea este de asemenea și câștigătoarea medaliei de aur la bârnă și de argint la paralele în finala Cupei Mondiale de la Ghent. O săptămână mai târziu, Ana devenea campioana absolută a României la Campionatele Naționale și câștiga medalia de aur la bârnă și medalia de bronz la sol.
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Ana!

Ana Porgas Online acum și pe Facebook!

La Multi Ani, Ana!

FOTO: candycoateddoom.tumblr.com


Sa fii fericita si sanatoasa!
Postat în 19 decembrie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Ana Porgras - Sesiune fotoO sesiune foto inedită "la înălțime, pe un pod de cale ferată, sub un soare cald de început de toamnă" - cum spune Ciprian Dumitrescu, fotograful care ne-o arată pe Ana așa cum nu am mai vazut-o până acum.


Vă invit să descoperiți o altă Ana, o Ana care nu mai e un copil, e o domnișoară frumoasă și sigură pe ea. Click aici.
Postat în 10 septembrie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 1
Retrasa din gimnastica de performanta, Ana Porgras a revenit la Bârlad

Gimnasta Ana Porgras, proaspãt retrasã din lotul feminin de gimnasticã al României, a revenit la Bârlad. Dupã ce primii doi ani de liceu si semestrul I al acestui an scolar i-a fãcut la Liceul cu Program Sportiv «Cetate» Deva, sportiva, aflatã în clasa a XIa, a ales Liceul Teoretic «Mihai Eminescu» Bârlad pentru continuarea studiilor.


Cu doar câteva luni înainte de debutul Jocurilor Olimpice de la Londra, gimnasta Ana Porgras a decis sã renunte definitiv la acest sport. Nãscutã în Galati, dar cu domiciliul în Bârlad, adolescenta în vârstã de 18 ani si-a ales unitatea de învãtãmânt unde doreste sã învete si s-a înmatriculat deja. Este vorba despre Liceul Teoretic „Mihai Eminescu“ Bârlad, unde a optat pentru profilul Filologie. „Este adevãrat cã Ana Porgras s-a retras din gimnasticã si s-a transferat la noi. La Deva învãta la un liceu cu program sportiv, însã aici a ales profilul Filologie, unde sa înmatriculat în clasa a XI-a. Probabil cã a optat pentru Liceul «Mihai Eminescu» si nu pentru unul din celelalte licee din Bârlad si datoritã faptului cã sora ei Georgiana a absolvit în 2011 tot la noi. S-a prezentat la scoalã pe 16 ianuarie, chiar în prima zi a semestrului al II-lea. Referitor la motivul retragerii Anei din gimnasticã, am întrebat-o ce anume a fãcut-o sã renunte, însã nu mi-a spus, asa cã nu am insistat. Este dreptul sãu“, ne-a spus prof. Rica Luchianov, directorul liceului.


Ana Porgras s-a nãscut pe 18 decembrie 1983 la Galati, însã dupã câtiva ani s-a mutat la Bârlad împreunã cu mama si sora ei. A început sã practice gimnastica de la o vârstã fragedã, întâi la Galati, apoi la lotul national de junioare de la Onesti si, în final, la cel de senioare, de la Deva. În scurta carierã de gimnastã, a câstigat numeroase premii la concursuri nationale si internat ionale: aur la bârnã si bronz cu echipa la Cupa de la Massilia din 2007, aur la bârnã la Campionatele Europene din 2008, bronz la paralele la Campionatele Mondiale din 2009, aur la bârnã la Cupa DTB din Stuttgart din 2009, aur la bârnã la Campionatele Mondiale de la Rotterdam din 2010, aur la individual compus si la bârnã si bronz la sol la Campionatele Nationale din 2009, bronz la bârnã la Campionatele Europene din 2010, aur la bârnã si argint la paralele la Cupa Mondialã de la Ghent din 2010, aur la individual compus si la bârnã si bronz la sol la Campionatele Nationale din 2010, aur la bârnã la Campionatele Mondiale de la Rotterdam din 2010. Pe parcursul carierei, Ana Porgras a suferit numeroase accidentã ri, în urma cãrora a avut nevoie de interventii chirurgicale si recuperãri dureroase. Potrivit unei declaratii date de gimnastã unui cotidian sportiv, motivul retragerii din sportul de performantã sunt chiar accidentãrile tot mai dese.


Articol scris de: Adriana Cristina Susnea în Monitorul de Vaslui
Postat în 19 ianuarie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 1
Giving Thanks for Ana Porgras

People are always proud- a little bit cocky even- to say they spotted Ana Porgras early in her career. I am not one of those people. I first knew of the young Romanian up-and-comer in 2009, the meet where she made herself known to the gymnastics world at large.


The 2009 World Championships was to me somewhat lifeless, a meet bereft of a nail-biting team competition, and one that felt like it featured only a handful of tired, post-Beijing gymnasts lucky enough to have recovered in time for the next big competition. What saved it was the many bright-eyed bushy tailed young juniors who emerged in London. Among the medal winners were the likes of Chinese pixie Sui Lu, and powerful young US stars like Rebecca Bross and Kayla Williams.


And then there was Ana Porgras.


The young star marked her first senior major when she won bronze on bars and was the revelation of the qualification competition. The veritable ’slip of a girl’ in the Romanian national colours emerged in qualifications a virtual unknown, yet danced and swang her way to the number two spot in the qualification competition. It was hard to know what was more special about her- her incredible natural grace- grace such as hadn’t been seen in a Romanian for eons, or the fact that she could swing bars beautifully.


What was immediately intriguing about Ana Porgas was that she was a changeling child thrust among a group of typical Romanian children- a dark-eyed sylphide sibling in a family of sturdy pixies. We should forever consider ourselves lucky that the Romanians chose to play to the young Ana’s strengths- that those who raised her fully realised that her singular indefinable qualities should be nurtured and not subsumed into that signature efficient but somewhat artless Romanian uniform style. She was raised to be special- one of the few Romanians with a standout, specially tailored floor routine and with actual choreography in her beam routine. Even the ever-efficient Romanians couldn’t hide her light under a bushel.


Puteți citi întregul articol (în engleză) pe situl The Couch Gymnast
Postat în 19 ianuarie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
The untimely departure of Ana Porgras

At the 2009 World Championships, many gymnastics fans (included me) believed we were seeing one of the next greats. Ana Porgras is and was a fantastic gymnast, and yesterday’s news of her retirement is incredibly saddening. Saddening for her, saddening for the fans, saddening for Romania and saddening for the entire sport.


Ana was one of the only gymnasts this quad who could truly be called artistic. This simple fact is brilliant enough in its own right, given the times we live in. [...]


This was part of what made Ana’s gymnastics so special. She wasn’t just good; she shattered a mould that had been set tight in the Romanian system for decades. Rather than perfunctory choreography, gluey feet and nailed landings, she was all about delicate lines, beautiful presentation and ethereal inconsistency.


Puteți citi întregul articol (în engleză) pe situl The E Panel
Postat în 19 ianuarie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Declarații din presă despre retragerea Anei Porgras

”Sigur că ne surprinde retragerea Anei Porgras şi nu ne face plăcere, dar sportul e o activitate voluntară şi nu poţi să forţezi pe nimeni. Am discutat de mai multe ori cu ea, efectiv nu mai doreşte să se implice în acest sport, nu are nimic cu nimeni, nu dă vina pe nimeni. Nu ştiu de ce acum, înaintea Olimpiadei. O sportivă de talia Anei Porgras, campioană mondială la bârnă, oricând te dă peste cap dacă dispare, e logic să fie aşa”. - Adrian Stoica (www.agerpres.ro)


”Ea a mai avut mici probleme de sănătate, a mai luat în greutate. Organismul uman este extrem de sensibil şi când ai senzaţia că îţi trebuie un efort prea mare să revii, intră şi asemenea gânduri în capul copiilor. Eu cred că ea ar fi putut continua, dar e o chestiune personală. Dacă nu a mai vrut, nu a mai vrut, n-ai ce să faci, nu poţi obliga pe cineva la o treabă de genul ăsta. Eşti pus în situaţia de a nu mai putea acţiona sau reacţiona”, a adăugat Adrian Stoica. (www.agerpres.ro)


"Nu-mi dau seama ce a determinat-o cu adevărat să facă acest lucru, mai ales că avea şanse mari la medalie. Este o pierdere mare nu doar pentru gimnastică, dar şi pentru sport, în general. În Comisia Tehnică Olimpică, forul de specialitate nu şi-a propus medalie pe echipe, ci pe aparate şi cu atât mai mult pierderea e mai mare. Este o retragere care ridică multe semne de întrebare", ne-a declarat Octavian Morariu, preşedintele COSR. (www.prosport.ro)


Luat prin surprindere de această veste a fost şi Paul Gâlea, cel care a descoperit-o şi a crescut-o în sala de la Galaţi. Poate antrenorul care o cunoaşte cel mai bine pe delicata gimnastă, Gâlea nu ştia că fosta lui elevă a renunţat la sport. "Tot timpul, Ana a fost un copil extrem de sensibil. Faptul că a luat aurul la Campionatul Mondial a fost o presiune poate prea mare pe umerii săi. Sunt surprins de decizia ei. Ştiam că îşi doreşte foarte mult să meargă la Jocurile Olimpice, pur şi simplu nu-mi explic ce s-a întâmplat, pentru că ea e o luptătoare", şi-a manifestat surprinderea tehnicianul gălăţean. (www.prosport.ro)


„Asta este viaţa, hotărârea îi aparţine Anei şi trebuie să o respectăm. Ştiu că în ultima vreme a fost accidentată şi nu s-a refăcut complet. Este trist, mai ales că echipa de gimnastică feminină a României poate lua o medalie la Jocurile Olimpice, iar Ana, dacă ar fi mers la Londra, ar fi avut şanse să urce şi ea pe podium. Indiferent de motive, vreau să-i mulţumesc pentru ceea ce a făcut pentru CS Farul şi să-i doresc succes în activitatea pe viitor”, a spus directorul general al CS Farul, Ilie Floroiu. (www.telegrafonline.ro)


"Sportul de performanţă este o activitate benevolă. Când nu mai doreşti să faci sport sau nu te mai poţi încadra într-un sistem, renunţi. Nu te poate ţine nimeni cu forţa." - M. Bitang (www.prosport.ro)


VIDEO
Postat în 17 ianuarie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 1
Ana Porgras crede că a ales bine şi anunţă că nu va da înapoi: "Nu regret că am renunţat!"

Ana Porgras (18 ani) a spus adio gimnasticii. Campioana mondială de la bârnă (2010) a ieşit de pe scena sportului aşa cum şi-a desenat evoluţiile în concursuri, în linişte şi cu multă graţie.


Ana a plecat de la Izvorani, locul unde se antrenează lotul olimpic şi s-a întors acasă, la Bârlad. O întoarcere care azi o va aşeza pe delicata gimnastă în băncile liceului, în prima zi de şcoală a anului 2012. Ana a vorbit, pentru ProSport, despre cauzele care au stat în spatele acestei retrageri şocante şi despre cum arată planurile ei de viitor.


Ana, ce faci?
Bine, pe acasă, împreună cu sora mea.


Cu gimnastică sau fără?
Fără. De data asta, fără. M-am lăsat de gimnastică.


Ce te-a determinat să iei această hotărâre?
Am avut motivele mele, aş prefera să nu vorbesc despre ele, însă am ajuns la un punct de unde simţeam că nu mai pot merge înainte.


Nu mai făceai faţă fizic?
Au fost multe accidentări şi mă simţeam obosită. Iar după ultima accidentare la cot, din decembrie, mi-am dat seama că nu mai pot merge mai departe.


Nu se ştia nimic despre accidentarea de la cot...
La începutul lui decembrie, lucram la sărituri şi la o rondă-flic mi-a pocnit mâna! Am fost la doctor şi mi-a spus că e fractură la cotul stâng. Am purtat orteză şi am făcut pauză o perioadă...


Te gândeai deja la retragere?
Da, dar nu eram hotărâtă. Apoi doctorul mi-a zis că mă pot antrena, însă mâna mă durea în continuare, iar după ce am revenit din cantonamentul din Franţa cu echipa mi-am dat seama că nu mai pot reveni.


Sora ta şi mama, apropiaţii ce zic de hotărârea ta?
Toţi şi-au dorit pentru mine să merg mai departe, să continui, au încercat să mă facă să mă răzgândesc şi domnul Stoica şi doamna Grigoraş au stat mult de vorbă cu mine, însă decizia mea e luată.


Cum e viaţa fără gimnastică?
Încă nu ştiu, abia au trecut câteva zile. Momentan mi-e bine, m-am transferat cu şcoala în Bârlad unde stau cu sora mea, lucrurile se aşează.


Nu-ţi pare rău de decizia pe care ai luat-o?
Nu regret că m-am retras. Nu am nicio părere de rău, viaţa merge mai departe.


Dar au mai fost reveniri...
În momentul în care am luat hotărârea cale de întoarcere nu mai există. Am zis stop şi aşa rămâne, eu acolo nu mă mai întorc!


Sursa: Prosport


Îmi pare rău pentru decizia pe care a luat-o Ana pentru că sunt sigură ca mai avea multe de arătat. Gimnastica va fi mai săracă fără frumusețea și eleganța ei însă îi respect decizia și îi doresc să aibă o viața frumoasă înainte și să găsească acel ceva care să o împlinească.
Postat în 17 ianuarie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Ana Porgras, Campioana mondială la bârnă în 2010 şi una dintre speranţele de aur la Londra a renunţat la gimnastică

Cu numai cinci luni înaintea Jocurilor Olimpice, Ana Porgras a părăsit lotul feminin de gimnastică. O lovitură dură pentru echipa antrenată de Octavian Bellu şi Mariana Bitang, Ana fiind una dintre speranţele la medalie la Londra, dar şi important om de echipă ale cărei evoluţii la bârnă, paralele şi sol ar fi ridicat semnificativ punctajul României.


La numai 18 ani, Ana Porgras a devenit istorie în gimnastica românească. În pole-position pentru o medalie olimpică la Londra, campioana mondială la bârnă din 2010 şi-a abandonat visurile şi cantonamentul de la Izvorani pentru a păşi într-o viaţă normală. "Simţeam că nu mai pot fizic, îmi era greu după atâtea accidentări să o iau iarăşi de la cap. Nu mai puteam merge înainte!", explică Ana. Seriozitatea din vocea ei dă de înţeles că este o decizie cântărită îndelung, nu este un ton de moment. Evenimentul care a contribuit decisiv la alegerea ei a fost ultima accidentare suferită luna trecută, fractură la cotul mâinii stângi.


Decizie dureroasă şi pentru oficiali
Atunci, în decembrie, au apărut şi primele gânduri de retragere, depăşite cu ajutorul unei minivacanţe de recuperare. Hotărârea finală avea să prindă contur după cantonamentul de Crăciun din Franţa, de la Dijon: un viitor fără gimnastică. "Cred că a fost o decizie greşită a Anei cu atât mai mult cu cât nu a spus totul în gimnastică. Regret din tot sufletul decizia ei, o decizie personală pe care îmi este foarte greu să o comentez, într-un fel intuiam acest lucru. Cred că se gândea mai demult la această decizie şi acum a fost să se întâmple", a explicat Adrian Stoica, preşedintele FR Gimnastică. Accidentările, evoluţii oscilante la ultimele competiţii majore şi presiunea imensă toate acestea au erodat în timp încredere şi siguranţa în sine a Anei.


"Nu s-a adaptat stilului de lucru"
Surse apropiate lotului feminin susţin însă că în spatele acestei retrageri stau de fapt alte motive: "Nu a reuşit să se adapteze stilului de lucru impus de Bellu şi Bitang, iar de când s-au întors ei la lot, Ana nu a mai fost la fel. E un copil extrem de sensibil, pe care trebuie să îl iei cu binişorul. În plus, după Mondiale ea s-a simţit trădată pentru că cineva dintre cei cu care lucra a declarat că e mai preocupată de modă decât de gimnastică". Frumuseţe, graţie, talent şi o mare fragilitate sunt cuvintele care însumează cel mai bine destinul sportiv al Anei Porgras. Un destin scurt ca un exerciţiu de concurs. Un concurs încheiat mult prea devreme pentru Ana.


"Din discuţiile purtate cu ea, Ana nu a lăsat loc de întoarcere. Este o decizie personală, foarte puternică, iar sportul nu se poate face cu constrângere." - Adrian Stoica, preşedinte FRG


Sursa: Prosport
Postat în 17 ianuarie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Ana Porgras, Om de Valoare a Constanței


Ana Porgras a fost nominalizată ca Om de Valoare a Constanței de către Oameni de valoare.
O puteți vota aici, la secțiunea Sport, până în 7 martie, când va avea loc decernarea premiilor.
Mulțumim!
Postat în 5 ianuarie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 1
Revista Tare! nr.3

Numărul 3 al revistei Tare! a apărut chiar în ajunul Crăciunului ca un frumos cadou pentru iubitorii gimnasticii românești. Cuprinde articole scrise cu sufletul de către fanii acestui sport minunat, interviuri interesante și o galerie de poze de la Campionatul Național organizat la Onești și Campionatul Mondial de la Tokyo.


Vă invit să o citiți cu plăcere aici.
Postat în 5 ianuarie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0

<< Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Următor >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Administrator: Monagym / Webmaster: Alan Owen / Gazduit de catre: Hermon.net