Bine ați venit pe site-ul Ana Porgras Online, site dedicat talentatei gimnaste Ana Porgras. Ana a câștigat medalia de aur în finala la bârnă a Campionatelor Mondiale de la Rotterdam 2010! Ea este de asemenea și câștigătoarea medaliei de aur la bârnă și de argint la paralele în finala Cupei Mondiale de la Ghent. O săptămână mai târziu, Ana devenea campioana absolută a României la Campionatele Naționale și câștiga medalia de aur la bârnă și medalia de bronz la sol.
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Ana!

Ana Porgas Online acum și pe Facebook!

Gimnastele au petrecut Crăciunul în Franța

Componentele lotului olimpic al României și-au petrecut Crăciunul într-un cantonament în Franța, organizat de către clubul de gimnastică de la Dijon. Scopul acestui cantonament a fost acela de a le scoate puțin pe fete din atmosfera de la Izvorani, de a schimba aerul, dar și de a încerca aparatele Gymnova - aceleași aparate care vor fi și la Jocurile Olimpice de la Londra.


Președintele clubului din Dijon a afirmat pentru site-ul francez Bienpublic că “este ca și cum l-am avea Usain Bolt în sala de sport“, referindu-se bineînțeles la gimnastele noastre.


Sursa: Fangymnastics


Gimnastele aflate în cantonament sunt: Cătălina Ponor, Sandra Izbașa, Larisa Iordache, Ana Porgras, Diana Chelaru, Diana Bulimar, Gabriela Drăgoi, Amelia Racea, Raluca Haidu, Daniela Andrei, Diana Trenca.
Postat în 5 ianuarie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
La Mulți Ani, Ana!Multă sănătate, fericire și să ți se îndeplinească toate visele!
Postat în 18 decembrie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 1
De-ale copilăriei! » Ana Porgras rememorează pentru Gazeta primii paşi în gimnasticăCampioană mondială la bîrnă în 2010, Ana Porgras, care împlineşte 18 ani pe 18 decembrie, şi-a adus aminte de primii paşi în gimnastică.


Două cutii străjuiesc intrarea în sala de antrenament de la Constanţa. Una cu talc, cealaltă cu bomboane. A doua le tentează, dar trebuie să mai aştepte până la finalul antrenamentului. Este o mică răsplată pentru că au fost cuminţi şi au ascultat de antrenori. Azi, mai au parte de o surpriză. Micuţele gimnaste se întâlnesc cu regina bârnei, Ana Porgras. Campioana mondială păşeşte sigură în sală, iar ochii verzi strălucesc cînd este înconjurată de mogîldeţe. "Şi eu eram la fel de mică atunci cînd a început totul. Aveam vreo 4 anişori, eram acasă, la Galaţi, şi i-am arătat mamei că pot să fac, sfoara, roata şi mai ştiu eu ce tumbe. Atunci, le-a venit ideea de a merge la gimnastică. Mi-a plăcut de la început şi nu ratam nicio competiţie mare. Mă aşezam în faţa televizorului, mă uitam la fete, o vedeam pe Andreea Răducan şi tot ce visam era să ajung în sala de concurs", mărturiseşte Ana.


Timp puţin
Sportul i-a schimbat copilăria. Joaca s-a mutat în sala cu aparate şi s-a transformat în antrenamente. "Cînd faci sport, ai o copilărie cu totul diferită, dar şi şansele de a reuşi sînt altele. Ceea ce facem noi până la 20 de ani nu reuşesc alţii într-o viaţă întreagă. Cînd suntem gimnaste, nu mai suntem copii. Nu mai avem timp de joacă. Îmi aduc aminte că începeam să mă joc cu sora mea mai mare, Georgiana, iar cînd îmi era lumea mea dragă, trebuie să plec la antrenamente. Cînd stăteam acasă, mă uitam mereu la desene animate, iar preferatele mele erau Mica Sirenă şi Peter Pan. M-am mutat apoi la Oneşti şi televizorul a devenit doar o amintire. Am lăsat acasă şi zeci de păpuşi", povesteşte gimnasta, care îşi aduce aminte cu drag de prima medalie: "Aveam vreo 10 ani, cînd am fost la un concurs la Buzău. Dintre toate fetele de la clubul din Galaţi, doar eu am luat medalie, parcă la sol. Mă simţeam ca o prinţesă, unică. Erau însă multe fete talentate, poate chiar mai mult decît mine, dar am fost singura care am ajuns aşa departe. Poate că am şi avut noroc pentru că am mers la Oneşti, dar am şi muncit mult".


Şcoală la lot
Nici şcoala nu a fost la fel ca la ceilalţi copii. Orele de antrenamente şi concursurile i-au schimbat programul. "La Oneşti şi la Deva, cînd eram junioară, mai mergeam la şcoală, dar cînd m-am mutat la lotul mare, totul s-a schimbat. Au început să vină profesorii la noi şi să ne predea materiile. Mi-a plăcut mereu matematică, dar nu m-a încîntat literatura. Plăcerea mea era să desenez, dar acum nu mai am timp", povesteşte Ana, care a fost la un pas să renunţe la gimnastică: "Cînd am ajuns la Deva, nu am reuşit să mă adaptez prea repede. Mă simţeam singură şi vroiam să plec acasă. Mi-am amintit apoi ce-mi spunea antrenoarea: Cînd ai o zi proastă, trebuie să încerci să o faci bună. Şi am trecut peste momentul mai greu". Anii au trecut, micuţa care făcea tumbe acasă, la Galaţi, a început să adune medalii. Aur la bârnă, în 2008, la Europenele de juniori şi bronz la paralele, la Mondialele de seniori din 2009, de la Londra. Chinuită de accidentări, nu a cedat şi a dat marea lovitură în 2010, împlinindu-şi visul de mic copil. A călcat pe urmele celei pe care o văzuse în urmă cu zece ani pe micul ecran, Andreea Răducan, şi a fost prima la bîrnă la Mondialele de la Londra.


Un an greu
2011 a început cu gândul la marea promisiune, Jocurile Olimpice de la Londra. Cununa de "regină" a bîrnei a atîrnat însă greu. "Presiunea am simţit-o încă de la Europene, iar chestia asta nu m-a ajutat. Nu trebuie să mă gîndesc că toată lumea aşteaptă medalii de la mine. Trebuia să mă bucur de concurs. Am fost dezamăgită, pentru că nu mă aşteptam să ratez tot. A urmat apoi o cădere, din care mi-am revenit mai greu. La Mondiale, după prima zi, eram cu psihicul la pămînt. Ratasem tocmai bîrnă, un aparat imprevizibil, unde orice greşeală te costă. Am tras de mine, pentru că trebuia să-mi demonstrez că pot face mult mai mult şi am fost aproape de medalie la individual compus. Am ratat la mustaţă, iar distanţa faţă de podium au făcut-o săriturile. Calificarea la Olimpiadă a mai alinat supărarea", explică Porgras.


Peste cîteva zile va împlini vîrsta majoratului: "Nu cred că va fi o mare diferenţă pentru că fac 18 ani, nu o să se schimbe prea multe. Poate că o să fiu un pic mai responsabilă, dar momentul cînd am devenit matură a trecut deja. La Londra, în 2009, la Mondiale, încă eram un copil, dar totul s-a schimbat un an mai târziu, după Mondialele de la Rotterdam. Nici nu mi-a venit să cred cît de mult m-am schimbat într-un singur an. Şi copiii de aici, din sală, se vor maturiza, nu pot sta pe loc. Ăsta-i cursul vieţii". Undeva sus, pe unul dintre pereţii sălii, tronează portretele campioanelor olimpice. Simona Amânar, Cătălina Ponor, Daniela Sofronie. Urmează Ana Porgras?


- Ana, este gimnastică românească în regres?
- Faptul că nu am luat nicio medalie la Mondiale spune acest lucru, dar este altă generaţie, alte fete şi alt cod de punctaj. Gimnastica rămâne gimnastică şi nu ştiu dacă este mai greu decît în anii trecuţi. Clar însă, este diferit.


- Vin Jocurile Olimpice. Sînteţi pregătite?
- Vom vedea ce se va întâmpla, dar cred că sîntem pregătite şi ne vom lupta pentru medalii cu sportivele din SUA şi Rusia. Eu vin după o accidentare şi contează mult felul în care îmi voi reveni. Mă voi axa pe bîrnă şi paralele, ca să-mi ajut echipa, dar şi pe mine. Poate voi lucra şi la sol, iar dacă voi găsi o soluţie şi pentru sărituri, mă voi gîndi şi la individual compus.


- Cum te simţi să lucrezi cu Octavian Belu şi Mariana Bitang
- Am simţit o adevărată onoare cînd am început să lucrez cu cei mai titraţi antrenori din istorie. Nici nu mă gândeam că o să ajung să-i cunosc, darămite să mă antreneze.


- Ai ocazia să te antrenezi alături de Cătălina Ponor.
- Nu mă aşteptam să revină, a fost o adevărată surpriză, dar ne bucurăm să o avem alături de noi. Are o altă vîrstă, o experienţă uriaşă şi ne poate ajuta mult.


- Cum ţi se pare iniţiativa de a fixa pragul de 30 de ani pentru acordarea rentei viagere.
- Ar fi o mare prostie. Afectează şi alţi sportivi, nu doar gimnastele, pentru că nu suntem singurele care se retrag din activitate la 20 de ani. Mulţi uită că noi începem la 4 ani. Ar fi o greşeală să se introducă, mai ales înainte de Jocurile Olimpice.


- Cum te-ai descrie?
- O fată de bun simţ. Nu-mi place să critic şi să ţip. Iubesc gimnastica şi cred că sunt…drăguţă.


- Cum te relaxezi?
- Caut o activitate care să nu aibă legătură cu gimnastica. Stau pe internet, mă uit la filme sau ascult muzică. Orice fel, în afară de rock şi manele.


- Unde ar fi vacanţa perfectă?
- În Caraibe. Sînt născută iarna, dar îmi place căldura.


- Ce cadou ţi-ai dori de ziua?
- Am de toate, aşa că mi-aş dori multă sănătate.


Dor de nota 10
Sportiva de la CS Farul mărturiseşte că şi-ar fi dorit să trăiască momentul în care să ia nota maximă, 10, după vechiul cod de punctaj: "Acum nimeni nu-şi mai doreşte să ia 10, ar fi o notă dezastruoasă. Nimic nu se compară cu momentul în care Nadia Comăneci a luat nota maximă, la Montreal, însă mi-ar fi plăcut să iau şi eu nota 10. Acum, chiar dacă aduni 17 puncte, nu este acelaşi sentiment".


Trofeu pentru eleganţă
Chiar dacă nu a cucerit nicio medalie la Campionatele Mondiale din acest an, de la Tokyo, Ana Porgras s-a întors acasă cu o distincţie, primind "Premiul Eleganţei" acordată în urma voturilor sportivilor şi a ziariştilor prezenţi la competiţia din capitala Japoniei. "M-a măgulit şi mi s-a dovedit că am acel ceva care se cere în gimnastică", spune Porgras.


"Îmi plac animalele, dar ca să ai un căţel, trebuie să-l îngrijeşti, iar eu nu am avut timp. Dacă voi putea vreodată, o să-mi iau unul mic şi pufos" (Ana Porgras)


"Îmi place ciocolata şi am voie să mănînc cîteodată. Poate nu atît de mult cît mi-aş fi dorit" (Ana Porgras)


"Aveam vreo 9 ani, cînd am mers cu domn’ profesor în tabără la mare. Chiar dacă nu aveam voie, am plecat cu toate, fără să anunţăm pe nimeni, şi timp de cîteva ore prin oraş. S-a speriat toată lumea şi ne-au certat rău cînd ne-am întors la cămin" (Ana Porgras)


"Cel mai mult mi-a plăcut Rotterdam, nu doar pentru că acolo am cîştigat titlul mondial la bîrnă. Nu am văzut însă nicăieri atîta ordine şi disciplină" (Ana Porgras)


Sursa: GSP
Postat în 16 decembrie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Cupa Elveției

În Hallenstadion din Zurich s-a desfășurat ediția 2011 a Cupei Elveției, o competiție cu un format aparte, perechi mixte, concurs la care au participat și gimnaștii noștri Ana Porgras și Flavius Koczi, alături de cupluri din Germania, Elveția, Marea Britanie, Italia, Rusia, Ucraina și Coreea de Sud, toate având în componență nume cunoscute din gimnastica internațională.


În final, Ana Porgras și Flavius Koczi au terminat pe locul 4.


După primele două runde, Ana Porgras și Flavius Koczi, care au avut un început foarte bun, s-au instalat la conducere, evoluții bune având și elvețienii Giulia Steingruber şi Claudio Capelli, dar și perechea rusă Anna Dementieva şi Nikita Ignatjev, în ciuda a două ratări (bârnă și paralele) din partea Annei. Pe locurile 4 și 5 s-au aflat cele două cupluri germane, cu mențiunea că Fabian Hambuechen a ratat exercițiul la bară.


Clasament – Runda 2 – Cupa Elveției 2011


Primele opt echipe, din cele 10 aflate la start, s-au calificat în etapa următoare, concursul urcând în tensiune, cu atât mai mult cu cât totul s-a reluat de la zero.
În semifinale a fost rândul Elveției 1 să preia conducerea, Ana Porgras și Flavius Koczi terminând pe locul 4, ceea ce a însemnat, totuși, calificarea în finală: 1. Elveția 1 87.125, 2. Rusia 87.100, 3. Germania 1 86.150, 4. România 85.675.


Clasament semifinale Cupa Elveției 2011


În ultima fază, din nou, s-a plecat de la zero, dar la sfârșit clasamentul a avut aceiași lideri din semifinale, elvețienii Giulia Steingruber şi Claudio Capelli, în schimb germanii Fabian Hambüchen şi Elisabeth Seitz au făcut un pas înaintea Rusiei – Anna Dementyeva și Nikita Igtnatyev – și au terminat pe locul secund, în timp ce Ana Porgras și Flavius Koczi au rămas pe aceiași pozitie 4.


Clasament final Cupa Elveției 2011


Sursa: romgym.ro

În runda 1 Ana a evoluat la bârnă, fiind notată cu 14.650, dificultate 6.1.

În runda a doua, la sol, a primit 13.850, dificultate 5.3.

În semifinală a ratat coborârea la paralele și a primit doar 12.500 (D 5.0).

Finala în schimb rămâne un mister total pentru mine, un exercițiu foarte frumos la bârnă pentru care Ana a primit cu un punct mai puțin la dificultate, doar 5.5, și a fost notată în final cu 13.900, punctaj ce a adus echipei României doar locul 4.Postat în 7 noiembrie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Ana, câștigătoare la Arthur Gander MemorialAna Porgras și Nikita Ignatyev sunt câștigătorii celei de-a 28-a ediții a Memorialului Arthur Gander!!!
Nu doar că s-a impus la individual compus cu cea mai mare notă din concurs, 15.000 (la bârnă), însă Ana a obținut și cel mai mare punctaj la sol, 13.550, ceea ce i-a adus și Premiul Special Gander.


Reprezentanții României la masculin, Flavius Koczi și Marian Drăgulescu s-au clasat pe locurile 2, respectiv 10 în concursul organizat la Morges, Elveția.


Clasamentul


FemininVTUBBBFXTotal
1.Ana Porgras  5.313.6006.315.0005.313.55042.150
2.Kim Bui5.013.9006.214.550  5.413.35041.800
3.Angelina Kysla5.013.7505.513.200  5.512.55039.500
4.Jessica Diacci  4.912.8005.713.5005.112.80039.100
5.Jo Hyun Joo5.614.400  4.611.5005.413.00038.900
6.Anna Dementyeva  5.813.8505.812.2505.712.80038.900
7.Elizabeth Beddoe5.013.6504.812.5005.012.750  38.900
8.Jessica Mattoni  5.412.2005.412.6504.812.75037.600
9.Giulia Steingruber6.313.6005.412.850    26.450MasculinFXPHSRVTPBHBTotal
1.Nikita Ignatyev    6.315.4006.616.0006.214.8506.113.95060.200
2.Flavius Koczi6.415.1506.314.600  7.015.8005.814.550  60.100
3.Fabian Hambüchen    5.915.0006.215.6506.214.7506.814.65060.050
4.Ruslan Panteleymonov5.814.500  5.614.3506.615.8005.514.800  59.450
5.Nikolai Kuksenkov    5.814.7506.215.7505.714.7006.114.15059.350
6.Yang Hak Seon5.914.600  5.914.3507.016.4505.413.750  59.150
7.Nils Haller    6.015.1505.414.7505.714.7505.114.15058.800
8.Pablo Brägger5.614.650    6.214.2505.314.5505.614.25057.700
9.Paolo Principi6.014.1005.413.400  6.215.100  5.713.60056.200
10.Marian Dragulescu  5.813.4005.313.650  5.514.4006.214.00055.450Rezultate detaliatePostat în 3 noiembrie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Memorialul Arthur Gander
Într-o oră se va da startul ceremoniei de deschidere a Memorialului Arthur Gander, concurs la care vom avea 3 participanți: Ana Porgras, Flavius Koczi și Marian Drăgulescu. Din păcate Cătălina Ponor nu va putea fi prezentă din cauza unei accidentări de ultim moment.


Postat în 2 noiembrie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Memorialul Arthur Gander și Cupa Elveției
Două concursuri luna viitoare pentru Ana Porgras și Cătălina Ponor, cel puțin așa apare în lista de participanți a deja consacratelor concursuri Memorialul Arthur Gander și Cupa Elveției ce vor avea loc în 2, respectiv 6 noiembrie 2011.
Ana va face echipă cu Flavius Koczi iar Cătălina cu Marian Drăgulescu.


În concurs vor mai intra echipele Germaniei, Marii Britanii, Coreei de Sud, Italiei, Rusiei, Ucrainei și bineînțeles două echipe a Elveției.


Acestea vor fi primele concursuri după mondialul desfășurat la Tokyo luna aceasta.
Postat în 28 octombrie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Tokyo 2011 - Video
Filmulețele din calificări au început să apară pe youtube. Puteți urmări mai jos evoluțiile Anei Porgras la sărituri, paralele și sol. Deși nu a fost cea mai bună zi a ei, sunt sigură că vă face plăcere să o urmăriți.
Postat în 28 octombrie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Declarații după Mondiale - VIDEO
Pe Digisport:


Explicațiile unui eșec...
Curățenie după Mondiale


Fabrica de Medalii - 15.10.2011


Postat în 19 octombrie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Fetele au revenit de la Tokyo!


Antrenorul lotului feminin de gimnastică a României, Octavian Bellu, a declarat, luni seară, la revenirea în ţară, că necâştigarea niciunei medalii la Campionatele Mondiale de la Tokyo reprezintă un bilanţ catastrofal şi a precizat că îşi asumă acest eşec.


"Trebuie să existe nişte măsuri drastice pentru această contraperformanţă pe care eu mi-o asum, trebuie lăsată departe. Probabil că am făcut o evaluare greşită şi ne-am înşelat crezând că unele fete şi vor şi pot mai mult. Pentru mine rămâne o problemă cum aceste fete se descurcă atât de bine în antrenamente şi nu pot păstra acelaşi ritm în concurs şi nu se pot aduna şi nu pot trece peste ce se întâmplă dacă şi ratezi.


Este un bilanţ catastrofal, să nu ne învârtim în jurul cuvintelor mici. Aştept ca federaţia să tragă concluzii, îmi asum eşecul, deşi este foarte greu având în vedere cât am muncit. Avem o reţetă care a funcţionat şi înainte de Sydney şi Atena, dar poate fetele de acum sunt din alt aluat. Urmează întoarcerea în sală şi renunţarea la eticheta că fetele nu vor rezista la un program dur de antrenament. Cine rezistă, rezistă, cine nu, nu
", a spus Bellu.


El a precizat că nu avea aşteptări mari de la Cătălina Ponor, care oricum "a tras cât a putut echipa după ea" şi a subliniat că speră ca până la Jocurile Olimpice fetele să formeze "o echipă".


Ana Porgras s-a declarat mulţumită de premiul pentru eleganţă, însă a afirmat că mai frumoasă ar fi fost o medalie: "Mă bucur că am reuşit să mă adun, să fac în finală un exerciţiu bun. Mă gândesc la Londra, dar sunt conştienţă că trebuie să ne trezim după acest CM, să tragem tare în sală. Premiul de eleganţă este frumos, mă onorează, dar cel mai frumos era unul pe aparate".


Sursa: Prosport
Postat în 19 octombrie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0

<< Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Următor >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Administrator: Monagym / Webmaster: Alan Owen / Gazduit de catre: Hermon.net