Bine ați venit pe site-ul Ana Porgras Online, site dedicat talentatei gimnaste Ana Porgras. Ana a câștigat medalia de aur în finala la bârnă a Campionatelor Mondiale de la Rotterdam 2010! Ea este de asemenea și câștigătoarea medaliei de aur la bârnă și de argint la paralele în finala Cupei Mondiale de la Ghent. O săptămână mai târziu, Ana devenea campioana absolută a României la Campionatele Naționale și câștiga medalia de aur la bârnă și medalia de bronz la sol.
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Ana!

Ana Porgas Online acum și pe Facebook!

Ana, medaliata la Ghent
Romania a obtinut patru medalii la Cupa Mondiala de gimnastica de la Gent (Belgia), competitie ce s-a incheiat duminica, 12 septembrie. In absenta reprezentantelor SUA si Rusiei, tricolorele au castigat doua medali de aur (sol si barna) si doua de argint (sarituri si paralele). Sandra Izbasa a revenit cu succes in competitiile internationale dupa un an de pauza, castigand proba la sol, cu o luna inaintea Mondialului de la Rotterdam.

Barna:Favorita la barna, Ana Porgras nu a dezamagit si, dupa ce a ocupat primul loc la calificari, a confirmat si in finala, executand un exercitiu foarte bun. Notata cu 14.775, romanca a castigat medalia de aur, fiind urmata pe podium de chinezoaicele Yang Yiin (14.100) si Wu Liufang (13.650). Cealalta romanca prezenta in finala, Amelia Racea, s-a clasat pe locul al saptelea, cu 12.775 puncte (5.6 dificultate).
Paralele:
La paralele, Ana Porgras a castigat medalia de argint, fiind notata cu 14.375 pentru exercitiul sau (dificultate 6.2). Locul intai i-a revenit chinezoaicei Wu Liufang (15.050).

Sursa: HotNews.ro
Postat în 11 noiembrie 2010.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Ana Pogras, învingătoare în calificări la Gent! Mîine concurează în finale!

Revenită în concursurile internaţionale după un an de absenţă, gimnasta Sandra Izbaşa a cîştigat calificările la sol, iar Ana Porgras s-a clasat pe primul loc la bîrnă, la etapa de Cupă Mondială de la Gent.

Primele două locuri ale calificărilor în finală la sol au fost ocupate de Sandra Izbaşa, 13.900 puncte, şi Diana Chelaru, cu 13.800. Ana Porgras s-a calificat în finală la bîrnă de pe prima poziţie, fiind notată cu 14.825.La bîrnă, Ana Porgras a avut o evoluţie foarte bună, reuşind să le întreacă pe chinezoaicele Liufang Wu (14.700) şi pe Yilin Yang (14.100).

La paralele Amelia Racea a obţinut locul trei în calificări (14.500), iar Ana Porgras locul patru (14.350).Sursa: GSP
Postat în 11 noiembrie 2010.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Ana revine în competiţii


Gimnastele Sandra Izbaşa, Ana Porgras, Amelia Racea şi Diana Chelaru vor participa, în zilele de 11 şi 12 septembrie, la a patra etapă a Cupei Mondiale din 2010, care se va desfăşura la Gent (Belgia), informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Gimnastică, citat de MEDIAFAX.

La competiţia din Belgia şi-au anunţat prezenţa peste 200 de gimnaste şi gimnaşti din peste 30 de ţări. Conform sursei citate, Cupa Mondială din Belgia reprezintă un prilej de pregătire pentru sportivele din România, în vederea Campionatelor Mondiale de gimnastică ce vor avea loc în perioada 16 - 24 octombrie, la Rotterdam.

Sursa: Prosport
Postat în 11 noiembrie 2010.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Evolutiile Anei in finala pe echipe
Desi accidentata, Ana a evoluat foarte bine in finala pe echipe obtinand cea mai mare nota din concurs la barna si fixand aterizarea la paralele desi inainte cu cateva minute antrenorul Nicolae Forminte a fost nevoit sa o duca in brate de pe podiumul de concurs dupa aterizarea de la barna. Nu stiu daca concursul pe echipe a meritat sacrificiul facut de Ana, insa pot spune ca ea este o luptatoare si merita ca in viitor sa isi imbogateasca palmaresul cu multe, multe medalii individuale. Sa te faci bine, Ana!

Barna:Paralele:Puterti urmari exercitiul la paralele intr-o calitate mai buna aici: http://www.youtube.com/watch?v=jXiINbDHa_s
Postat în 11 noiembrie 2010.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
A beautiful mind


Accidentată la Europenele de la Birmingham, Ana Porgras (16 ani) luptă în continuare cu ghinionul şi cu propriul organism, care a trădat-o la fiecare concurs important. Cu piciorul drept în ghips, micuţa gimnastă se antrenează zilnic, alături de colegele de lot, ţesând pe mai departe visul în care devine regina lumii la bârnă.

În sala de la Izvorani antrenamentul a început de mult. Strânse pe covorul roşu de la sol, fetele exersează conştiincios piruete şi sărituri. E ora de artistică sau partea cea mai plăcută a pregătirii în care, sub mâna coregrafului Puia Valer, mişcările lor devin mai expresive şi mai graţioase. Departe de zumzetul lor vesel, într-un colţ al sălii privirea ţi se lipeşte de o siluetă fragilă, înţepenită pe bârnă, care face notă discordantă cu mişcarea vioaie din jur. Trupul micuţ se pierde parcă în tricoul alb, lărguţ, şi în pantalonii negri care cad ciudat pe piciorul drept. Stă nemişcată de minute bune, cu ochii închişi, şi nu schiţează niciun gest, doar din când în când aruncă o privire cronometrului pe care îl ţine în mână. Întrebarea se pierde în momentul în care privirea alunecă spre unul dintre picioarele de susţinere ale bârnei, unde, stinghere, se odihnesc două cârje albastre. "Ana repetă în minte exerciţiul la bârnă, cu cronometrul în mână, exact ca în concurs, să se încadreze în timp. Aşa am recuperat-o şi pe Sandra (n.r. - Izbaşa) cu glezna, după Europenele de la Amsterdam", ne explică antrenoarea Liliana Cosma.

Repetă şi înainte de somn

Ana Porgras pare să nu prindă vorbele noastre. Îşi continuă netulburată exerciţiul de imaginaţie. Îşi mai schimbă uneori poziţia, înaintând un pas pe "puntea suspinelor" pentru a se dezmorţi, dar nu se dezlipeşte de pe aparat. După un sfert de oră coboară încet şi ţopăie într-un picior spre cârje. Zâmbeşte cu toată faţa în timp ce îşi potriveşte pe antebraţ suportul cârjelor: "Am făcut 10 serii de integrale. Este tot mai bine, la început făceam foarte repede exerciţiul, dar aşa, cu cronometrul în mână, mă încadrez la fix. Închid ochii, sunt atentă la fiecare element şi iese. Oricum, şi seara, înainte de culcare, repet fiecare exerciţiu".

Porneşte încet spre următorul aparat unde va lucra, paralelul. "Ana, ratezi vreodată exerciţiul pe care îl recompui în minte?", se strecoară întrebarea. "Niciodată! M-am dezechilibrat o singură dată, dar am ţinut strâns bârna. Nu am voie să-i dau drumul, să cobor de pe ea", ne aruncă peste umăr.

Fractură de peroneu

Se dezechipează încet şi totul se explică. Forma ciudată în care cădea pantalonul pe piciorul drept, cârjele, şchiopătatul. Un ghips imens cuprinde toată gamba dreaptă a firavei gimnaste. Accidentarea de la Europenele de la Birmingham, unde a lipit aterizarea la bârnâ şi la sol, totul pentru a ajuta echipa României, căreia i-a adus cele mai mari note, s-a lăsat cu un diagnostic urât: fractură de peroneu. Şi cu un aparat ghipsat pe care îl va purta încă trei săptămâni. "La început mi-a fost greu să accept ce mi se întâmplă, că dau dintr-o accidentare în alta, dar acum mă gândesc că este încă o încercare şi că trebuie să fiu puternică", explică în pauza dintre seriile de forţă la paralele, în care lucrează muşchii braţelor. Râde cu toată lumea, făcând abstracţie de starea ei. Mai face câteva serii cu greutăţi, după care trece la masaj.

Toate gândurile de gimnastică fug spre Mondialul de la Rotterdam. "Sper să nu mai am probleme de sănătate, să îmi fi epuizat acum toate accidentările. Îmi doresc să îmi dea Dumnezeu ce îşi doreşte orice gimnastă: să devin campioană", surâde Ana. Privirea îi trece peste cele două colege care au urcat pe podiumul european la bârnă, Amelia Racea şi Raluca Haidu, care îşi repetă integralul din concurs. "Abia aştept să revin, mi-e dor de un antrenament tare. Nu-mi fac probleme cu concurenţa la bârnă, mă bucur chiar, pentru că e o motivaţie în plus pentru mine. Concurenţa îmi dă mai mult curaj, nu trebuie să le las să mă întreacă", zâmbeşte şăgalnic. Ochii verzi devin mai luminoşi, dezvelind parcă un vis care până acum a tot stat ascuns. Birmingham nu e decât o amintire urâtă, un trecut pe care încet şi cu durere se construieşte viitorul. Prezentul e format din câteva danilove şi salturi, în minte...

3 este locul ocupat de Ana în finala de la paralele a Mondialului londonez din 2009

3 săptămâni va mai sta Ana cu piciorul imobilzat

Accidentările Anei

Martie 2008 ruptură musculară la gambă
Ianuarie 2009 operaţie de menisc la piciorul stâng
Octombrie 2009 fisură la coaste
Martie 2010 întindere la muşchii coapsei stângi
Mai 2010 fractură de peroneu la piciorul drept

Prosport
Postat în 11 noiembrie 2010.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Porgras are fisură de peroneu! :((


Componentă de bază a echipei feminine de gimnastică, Ana Porgras a fost diagnosticată astăzi cu fisură de peroneu la piciorul drept şi va sta cu aparat ghipsat cel puţin trei săptămâni.

Ajunsă la Campionatul European de la Birmingham cu dureri la glezna dreaptă, Ana Porgras s-a accidentat mai grav în finala pe echipe. După o aterizare joasă la bârnă, glezna Anei s-a umflat puternic, ea nemaiputând călca în picior. Investigaţiile făcute astăzi, la întoarcerea în ţară, la Centrul Naţional de Medicină Sportivă au evidenţiat că sportiva are o fisură de peroneu. "În radiografia făcută azi se vede clar fisura, care s-a produs în momentul aterizării. Cu o zi înaintea finalei pe echipe am făcut o radiografie, şi în Marea Britanie şi nu apărea această problemă. Ana va trebui să poarte aparat ghipsat, dar încă nu ne-am pronunţat cât de mult timp. Probabil va sta cel puţin trei săptămâni, depinde însă şi cum va evolua situaţia", a declarat, pentru ProSport, doctorul lotului feminin, Ioachim Oană. Ana nu a mai putut concura în finala la bârnă şi la paralele, la Europenele de la Birmingham.

Aseară, la întoarcerea delegaţiei României de la Birmingham, Ana Porgras a protejat glezna dreaptă, deplasându-se cu cârjele.

Prosport
Postat în 11 noiembrie 2010.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Ana Porgras, retrasă din concurs la CE de gimnastică!


Gimnasta română Ana Porgras, calificată în finalele pe aparate de duminică la bârnă şi paralele (senioare), în cadrul Europenelor de gimnastică artistică de la Birmingham, a fost retrasă din competiţie, din cauza inflamaţiei de la glezna dreaptă care a jenat-o pe parcursul calificărilor şi a finalei pe echipe, informează tvr.ro

Calificată cu prima notă în finala la bârnă, Ana Porgras va fi înlocuită cu Amelia Racea, iar la paralele, locul româncei va fi luat de prima rezervă, italianca Vanessa Ferrari.

Adevarul
Postat în 11 noiembrie 2010.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Campionatul European de la Birmingham - Calificări

Ieri au avut loc calificările pentru finalele Campionatului European de la Birmingham unde Ana a reuşit două evoluţii bune la bârnă şi paralele calificându-se astfel în cele două finale ce vor avea loc în 2 mai în ciuda faptului că are probleme cu glezna şi palmele. Până atunci o să o mai vedem pe Ana şi în finala pe echipe din 1 mai, evoluând probabil la aceleaşi două aparate: bârnă şi paralele.

În urma concursului din calificări Ana s-a situat pe locul 7 la paralele cu un punctaj de 14.075 (D 6.0) şi pe primul loc la bârnă cu 14.950 (D 6.2).Postat în 11 noiembrie 2010.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Ana


Echipa feminină de gimnastică a României testează astăzi aparatele de concurs din sala National Indoor Arena, în cadrul antrenamentului oficial pe podimul de concurs.
Cu o zi înaintea debutului Europenelor de la Birmingham, principala grijă a staff-ului tehnic o reprezintă starea de sănătate a Anei Porgras (foto). Medaliata cu bronz mondial la paralele acuză de o săptămână o durere puternică la glezna stângă, la care se adaugă şi "palmele rupte" (răni sângerânde în palme), "accident de muncă" des întâlnit la gimnastele care lucrează la paralele. "Am făcut investigaţii la gleznă, însă nu a ieşit nimic suspect. Ne dă peste cap problema cu palmele, pentru că nu ştim cât va putea să facă paralelele, unde contam foarte mult pe ea, şi sunt semne de întrebare dacă va putea ţine aterizările la sol şi bârnă din cauza gleznei", a explicat, pentru ProSport, antrenorul Nicolae Forminte.

România este reprezentată la CE de Cerasela Pătraşcu, Ana Porgras, Diana Chelaru, Amelia Racea şi Raluca Haidu

Prosport
Postat în 11 noiembrie 2010.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Galaţiul şi-a pierdut cea mai bună sportivă: Ana Porgras a plecat la Farul Constanţa


Declarată „Sportivul anului" din Galaţi în 2009, gimnasta Ana Porgras, va concura de acum pentru clubul Farul din Constanţa. Singura româncă medaliată la ultima ediţie a Campionatului Mondial a fost transferată de la Liceul cu Program Sportiv Galaţi.

Directorul LPS Galaţi, Florin Păunescu, a precizat că Ana Porgras nu mai avea cum să rămână în Galaţi, pentru că niciun club din acest oraş nu are secţie de gimnastică pentru senioare.

„A trecut de 16 ani, vârstă la care noi nu mai puteam să o avem legitimată, LPS nu poate avea seniori. Noi am primit suma maximă prevăzută în regulament ca indemnizaţie de formare a sportivului, 8.000 de lei. Întreaga sumă va ajunge la gimnastică, la antrenorii care au crescut-o pe Ana, soţii Gâlea, să o folosească pentru copii pe care-i pregătesc acum. Va fi mai bine şi pentru Ana, cei de la Constanţa îi oferă un salariu acceptabil, plus că i-au dat şi o locuinţă", a declarat Florin Păunescu.

Cei de la Farul Constanţa au încercat şi anul trecut transferul Anei Porgras, dar nu au mai insistat după ce conducerea LPS Galaţi ceruse suma prevăzută în „grila de transferări".
Ana Porgras a cucerit medalia de bronz la paralele, la Campionatele Mondiale de la Londra şi este campioana naţională en titre la individual compus.

www.adevarul.ro
Postat în 11 noiembrie 2010.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0

<< Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Următor >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Administrator: Monagym / Webmaster: Alan Owen / Gazduit de catre: Hermon.net