Bine ați venit pe site-ul Ana Porgras Online, site dedicat talentatei gimnaste Ana Porgras. Ana a câștigat medalia de aur în finala la bârnă a Campionatelor Mondiale de la Rotterdam 2010! Ea este de asemenea și câștigătoarea medaliei de aur la bârnă și de argint la paralele în finala Cupei Mondiale de la Ghent. O săptămână mai târziu, Ana devenea campioana absolută a României la Campionatele Naționale și câștiga medalia de aur la bârnă și medalia de bronz la sol.
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Ana!

Ana Porgas Online acum și pe Facebook!

Euro 2011 - filmulețe din calificări
Bârna Anei:Postat în 7 aprilie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 1
Imagini din calificări


Sursa: TVR
Postat în 6 aprilie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 1
Euro 2011 - calificări

Astăzi au avut loc calificările Campionatului European de la Berlin care din păcate nu s-au terminat așa cum ne-am fi dorit pentru Ana Porgras.


Ana a intrat în concurs în prima subdiviziune și a început cu paralelele unde a fost notată cu 13.575 (D 6.0 + E 7.575), punctaj insuficient pentru a se califica în finală. S-a clasat în final pe locul 16 la acest aparat.


Bârna a urmat în a doua rotație, aparat care i-a adus Anei cele mai mari satisfacții, însă care astăzi nu i-a purtat noroc. După o ratare s-a spulberat și șansa Anei de a prinde finala, ea terminând pe locul 17 cu 13.825 (D 6.4 + E 7.425).


Acest Campionat European s-a încheiat pentru Ana Porgras fără ca ea să încerce o calificare la finala individuală iar motivul, publicat în ProSport este că "Ana a evoluat în calificările de azi cu dureri la gamba stângă, iar antrenorul Octavian Bellu a decis să o menajeze pentru sol şi sărituri."


Sperăm că acele dureri să nu fie cauza a ceva grav și Ana să se întoarcă de la Berlin puternică și hotărâtă să-și apere titlul de campionă mondială anul acesta.


Nu fii supărată Ana, suntem alături de tine!
Postat în 6 aprilie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Ţinteşte aurul! Ana se bate cu Rusia

FOTO: AGERPRES


Campioana mondială la bârnă, Ana Porgras, intră azi în calificările Europenelor din Berlin, hotărâtă să se bată pentru medalia care i-a scăpat la ediţia de anul trecut, la finalul unei competiţii horror pentru ea.


În 2010, la Birmingham, Ana a concurat în calificări şi în finala pe echipe cu dureri la glezna dreaptă, totul degenerând într-o accidentare urâtă, după ce a "ţinut" coborârea la bârnă pentru a aduce o notă mare la punctajul echipei. Retrasă din finalele pe aparate, Ana urmărea, cu lacrimi în ochi, din sală, finala la bârnă, unde se calificase cu cel mai mare punctaj.


Ana, eşti pregătită de concurs?
Pregătită sunt, dar se putea şi mai mult. Acum nu voi prezenta tot ceea ce am mai dificil, ci merg pe siguranţă. Până la Mondiale mai avem timp să lucrăm şi să perfecţionez anumite elemente.


Ai fost foarte afectată după ratarea la bârnă de la Cupa Mondială de la Paris...
Am reuşit să trec peste partea aceea. Mi-a fost foarte greu, pentru că am fost extrem de de­zamăgită, dar îmi repet tot timpul că până la urmă fiecare concurs trece, indiferent că este bine sau rău, şi depinde numai de mine să o iau de la capăt de fiecare dată.


Ce progrese ai făcut de la Mondiale?
Mi-am îmbunătăţit exerciţiile la sol şi la bârnă şi mi-am schimbat parţial exerciţiul la paralele. La sărituri nu a ieşit cum aş fi vrut, astfel voi merge tot cu săritura de anul trecut.


Europenele din 2010 nu sunt o amintire plăcută…
Mi-a fost foarte greu, dar am fost mulţumită că am putut ajuta echipa. Şi a mai rămas bucuria că bârna a fost câştigată tot de România. Am trecut peste acel eveniment.


"Arbitrele sunt mai exigente"


S-au schimbat lucrurile de când eşti campioană mondială?
Un pic. Lumea se uită altfel şi aşteaptă foarte multe de la mine. Arbitrele sunt parcă un pic mai exigente, mai severe, dar nu mă sperie asta. Dacă eu îmi fac exerciţiul perfect pe bârnă, nu am de ce să îmi fac probleme.


Toţi se aşteaptă la un duel România - Rusia…
Le-am văzut pe rusoaice, sunt foarte bine pregătite, puternice, dar eu cred că nimeni nu e de neînvins. Orice se poate întâmpla la un concurs, nu doar că una dintre noi se dă jos de pe aparat şi cealaltă trece pe primul loc. Mai bine să stăm toate pe aparat, să ne batem de la egal la egal şi să vedem cine e mai bun.


Ce ţi-ai propus în Berlin?
Vreau aur la bârnă şi o finală la individual compus.


4 românce concurează azi în calificările Campionatului European: Sandra Izbaşa, Diana Chelaru, Ana Porgras şi Amelia Racea


3 medalii a cucerit până acum Ana Porgras: aur mondial la bârnă 2010, bronz mondial la paralele 2009 şi bronz european cu echipa 2010


Sursa: ProSport
Postat în 6 aprilie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Fetele au efectuat antrenamentul pe podium

FOTO: Schreyer Photo

Ana Porgras, Sandra Izbaşa, Amelia Racea şi Diana Chelaru au efectuat luni, 4 aprilie, antrenamentul pe podium din sala Max Schmeling din Berlin, gazda CE 2011 de gimnastică artistică, luând primul contact cu aparatele pe care vor evolua în calificările de miercuri.


A fost un antrenament în care fetele au luat contactul cu aparatele, cu atmosfera de concurs. Sala este intimă, est bună, aparatele sunt bune. A fost o problemă dimineaţă, la prima serie (Ana Porgras şi Amelia Racea – n. red.) s-a desfăşurat antrenamentul cu nişte spoturi de lumină concentrate pe aparate care au deranjat foarte mult. Dar, după prima serie s-au aprins luminile pentru că fetele trebuie să se antreneze în condiţiile în care concurează. Mai avem marţi două antrenamente, sunt lucruri obişnuite. Fiecare a încercat să-şi controleze ce o interesa în execuţia pe care o va face la concursul adevărat”, a declarat antrenorul Octavian Bellu în exclusivitate pentru Agerpres.


Marţi se fac înscrierile nominale pentru concursul feminin de calificare şi Octavian Bellu nu s-a decis încă cine va concura la toate cele 4 aparate: ”Deocamdată vrem să vedem cum vor evolua şi marţi, nu e nimic de bătut în cuie. A fost un antrenament util aşa cum este de fiecare dată antrenamentul pe podium”.


Fetele vor prezenta aceleaşi exerciţii ca şi la Rotterdam, la Mondialele 2010. Timpul a fost insuficient pentru a adăuga elemente de dificultate sporită. ”Singurul lucru de remarcat este că Sandra Izbaşa face şi o a doua săritură, cu un grad de dificultate mai mic, dar pe care poţi construi mai departe o săritură mai grea. Încolo, fetele trebuie să câştige în siguranţă, în amplitudine, curăţenia cu care execută, în ţinută, lucruri care sunt greu de rezolvat după ce ani de zile au persistat în a antrena o greşeală sau o poziţie vicioasă pe aparate. Încercăm să le rezolvăm din mers, pentru că nimeni nu ne aşteaptă”, a adăugat antrenorul coordonator al fetelor.


Fetele noastre sunt favorite în special la bârnă şi sol, dar Octavian Bellu priveşte cu circumspecţie acest gen de pronosticuri, mai ales că surprizele nu ocolesc acest gen de competiţii: ”Nu pot să zic şi nu fac prezumţii, pentru că un concurs este surprinzător, imprevizibil. Am văzut de exemplu o fetiţă din Israel care sare foarte bine, dar nimeni nu a băgat-o în seamă. Nimeni nu este deţinătorul titlului european dinainte, numai pentru motivul că are ceva în antecedente, sau că, vezi Doamne, calculul hârtiei spune aşa ceva”.


Sursa: radio Reșița


Echipa României la TVR:

EDIT:Câteva filmulețe de la antrenamente:

Postat în 5 aprilie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Fetele au plecat încrezătoare spre Berlin


Sursa: DIGIsport
Postat în 3 aprilie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Interviu Ana Porgras: ”Arbitrele vor fi exigente cu mine”
Podium BB 2010 Worlds

FOTO:Libertatea


La finalul unui antrenament de două ore, deschis pentru presă, gimnasta Ana Porgras (17 ani) a oferit numeroșilor jurnaliști prezenți în sala de la Izvorani un zâmbet inconfundabil. Fata cu ochii mari și frumoși, care a fost comparată de presa internațională cu o balerină, datorită mișcărilor grațioase a vorbit cu calm, cântărindu-și fiecare cuvânt în parte, despre șansele pe care le are Campionatul European de la Berlin. Ea a explicat de ce crede că arbitrele vor fi foarte exigente cu ea.


Cum apreciezi șansele tale în obținerea unei medalii la aceste Campionate Europene?

Ana Porgras: Va fi o competiție grea, în care concurența va fi foarte mare. Dar ținînd cont că am deja experiența unor concursuri anterioare, eu cred că nu voi mai avea emoțiile din anii trecuți.Toate calculele hîrtiei te dau drept favorită în obținerea medaliei de aur la bârnă....

Având în vedere că dețin titlul mondial la acest aparat pentru mine înseamnă mult. Dar să nu uităm că arbitrele vor fi foarte exigente. Ele nu mă vor puncta pe mine doar pentru că sunt campioană mondială. Dacă voi avea un exercițiu bun automat voi primi și punctajul cuvenit. Dar tocmai pentru că sunt campioană mondială arbitrele mă vor privi cu alți ochi. Vor fi foarte pretenţioase.Vor fi rusoaicele cele mai puternice adversare pentru noi?

Sunt gimnaste puternice dar nu sunt de neîntrecut.Cum te pregătești înaintea unei mari competiții?

Încerc să fiu cât se poate de liniștită, chiar dacă am unele superstiții la care încă nu am renunțat.Poți să ne dezvălui una dintre ele?

Da. Să pășesc de fiecare dată cu dreptul în sala de concurs.De regulă, înaintea unui concurs important Nadia Comăneci îți trimite mesaje de încurajare. Cât de mult înseamnă pentru tine aceste mesaje?

Pentru mine este un lucru foarte important că Nadia nu uită niciodată să-mi trimită mesaje atât înainte de concursuri cât și la încheierea lor. Mă face să mă simt altfel. Mesajele ei îmi dau mare încredere în tot ceea ce am de făcut. Și de aceea vreau să-i mulțumesc.Cu câte medalii crezi te vei întoarce de la Berlin?

E foarte greu de spus. Nu vreau să fac promisiuni deșarte, dar eu îmi doresc să nu vin de la aceste Europene cu mâna goală.Dacă ar fi să-ți asiguri picioarele pentru ce sumă ai face-o?

(râde). Nu există o sumă anume. Picioarele mele nu au preț.


Sursa: Libertatea
Postat în 1 aprilie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Încurajată de NADIA


Sursa: DIGIsport
Postat în 1 aprilie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
VIDEO - Antrenamentul de la Izvorani
GSP.RO a prezentat ieri LIVE antrenamentul de la Izvorani al lotului naţional de gimnastică!


La antrenamentul transmis LIVE de GSP.ro au fost prezente cele patru gimnaste care vor pleca la Europenele de la Berlin: Sandra Izbaşa, Ana Porgras, Amelia Racea şi Diana Chelaru.


Avem mai jos şi câteva momente înregistrate de la antrenament. Mulțumim GSP!

Câteva momente din antrenament sunt prezentate și pe www.Sport.ro și www.TVR.ro

Prietena noastră Amalia a reșit să înregistreze câteva momente de la sfârșitul transmisiei GSP în care a surprins și solurile Anei și Ameliei. Le puteți urmări mai jos însă aveți grijă la sunet. smile

Postat în 1 aprilie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 1
Speranţe pentru Euro


FOTO:GSP


Amelia Racea, Ana Porgras şi Diana Chelaru abia aşteaptă să intre în concurs la Campionatele Europene de la Berlin (6-10 aprilie).


Campioana europeană de la bîrnă, campioana mondială de la bîrnă şi vicecampioana mondială de la sol îşi doresc să cucerească din nou lumea şi Europa prin exerciţiile lor. Amelila Racea, Ana Porgras şi Diana Chelaru pleacă sîmbătă spre Berlin cu geamantanele pline de speranţe şi de vise în formă de medalii. E o nouă competiţie cu multe emoţii pentru gimnastele din România.[...]


Începutul de an nu i-a fost prea mult pe plac campioanei mondiale de la bîrnă. Cel puţin în competiţiile oficiale. La internaţionalele Franţei a căzut de pe aparatul care i-a adus atît de multă bucurie în 2010. "Am trecut de faza de la Paris. Toate concursurile trec fie că e bine, fie că e rău", a spus Ana. Ea ştie că a fost doar o întîmplare. În plus a concurat după ce fusese nevoită să ia o pauză din cauza palmelor care erau "rupte".


Ea afirmă că e pregătită atît din punct de vedere fizic, cît şi psihic pentru întrecerea de la Berlin. "O să merg cu exerciţiile de la Mondialele trecute, fără să risc nimic. Pînă la CM din acest an mai e timp să perfecţionez anumite elemente", a adăugat ea.


Sursa: GSP


Ana Porgras a afirmat pentru MEDIAFAX că titlul mondial pe care îl deţine la bârnă nu îi va crea niciun avantaj la Berlin. "Având în vedere că sunt campioană mondială la bârnă, cred că sunt considerată principala favorită şi sper să arăt acest lucru. Nu cred că va conta medalia mea de la mondiale la Berlin. CM a trecut, iar arbitrele nu îmi vor da 5 sau 10 sutimi în plus pentru că sunt campioană mondială. Probabil că vor aştepta mai mult de la mine şi se vor uita cu mai multă atenţie", a declarat Porgras.


Gimnasta a mai spus că Nadia Comăneci îi trimite mesaje de încurajare, acest lucru fiind foarte important pentru sportivă. "Înainte şi după concursuri, Nadia Comăneci îmi mai trimite mesaje de încurajare. Nu cred că îmi poartă noroc mesajele ei, dar pentru mine sunt foarte importante. Este un gest foarte frumos", a adăugat Ana Porgras.
Postat în 31 martie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0

<< Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Următor >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Administrator: Monagym / Webmaster: Alan Owen / Gazduit de catre: Hermon.net