Bine ați venit pe site-ul Ana Porgras Online, site dedicat talentatei gimnaste Ana Porgras. Ana a câștigat medalia de aur în finala la bârnă a Campionatelor Mondiale de la Rotterdam 2010! Ea este de asemenea și câștigătoarea medaliei de aur la bârnă și de argint la paralele în finala Cupei Mondiale de la Ghent. O săptămână mai târziu, Ana devenea campioana absolută a României la Campionatele Naționale și câștiga medalia de aur la bârnă și medalia de bronz la sol.
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Ana!

Ana Porgas Online acum și pe Facebook!

Ana Porgras: "Vreau aurul şi la JO!"


Gimnasta Ana Porgras, campioană mondială la bârnă, a declarat, luni, la revenirea în ţară a delegaţiei României de la Rotterdam, că speră să câştige medalia de aur şi la Jocurile Olimpice de la Londra.

"Sper ca de acum încolo să fi lăsat în urmă toate ghinioanele şi să fi epuizat toate probleme de sănătate. Îmi doresc să fiu sănătoasă, ca să pot creşte exerciţiile în dificultate, iar în viitor să mă pot bate la podium şi la individual compus. Nu ştiu dacă medalia de acum îmi va uşura drumul spre Jocurile Olimpice, dar ştiu sigur că va fi nevoie şi de mai multă muncă. Înainte de a urca pe bârnă am avut emoţii şi mi-am spus că trebuie să mă adun şi să fac ceea ce ştiu eu mai bine. Sper să nu mă opresc aici şi să cuceresc şi aurul la Jocurile Olimpice", a declarat Porgras.

Sursa: Prosport
Postat în 11 noiembrie 2010.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Ana suspină... de fericire! A luat AURUL


Gimnastica românească a trebuit să aştepte aproape un deceniu ca imnul României să răsune la Mondiale. Ieri, la Rotterdam, în sala "Ahoy Arena" arhiplină, Ana Porgras s-a încununat regina bârnei, după un exerciţiu perfect pentru care a fost răsplătită de arbitre cu nota 15,366. Este al doilea Mondial pe care Ana îl termină pe podium, după ce anul trecut cucerea bronzul la paralele!

Timp de trei zile, în concursul cu echipa şi la individual compus, Ana Porgras obţinuse cea mai mare notă la bârnă. Nicio ratare, un moral forte şi un statut sigur: principala favorită la aur. "Am acelaşi exerciţiu ca anul trecut la Mondiale, nu am avut când să mai cresc la dificultate din cauza accidentărilor, dar sunt mai sigură pe mine", spunea ea înainte de concurs. Porgras a intrat a cincea în finala de la bârnă, Rebecca Bross fiind liderul clasamentului provizoriu, cu 15,233. Stăpânindu-şi cu greu emoţiile, Ana a reuşit un exerciţiu curat, doar cu o singură ezitare. Nota 15,366 şi primul loc pe podium, acolo unde a rămas până la final. "Sunt fericită. Este cea mai frumoasă zi din viaţa mea, o zi pentru care am muncit 10 ani", a declarat ea. Ochii verzi i se umplu de lacrimi şi pentru prima oară Ana zâmbeşte larg.

Bârna, eterna provocare

Un zâmbet care lasă în spate o poveste despre ambiţie şi mult curaj. O luptă pe care gimnasta originară din Galaţi a câştigat-o atât cu propriul organism, măcinat de accidentări constante, dar şi cu aparatul preferat, care de fiecare dată a trădat-o. În luna mai, Ana se întorcea acasă de la Europene în cârje. O fractură de peroneu, care a ţinut-o în ghips peste o lună. Totul, după un exerciţiu la bârnă, în finala pe echipe, în care a fixat aterizarea cu preţul unei accidentări. Bârna o făcea iarăşi să plângă după ce, în 2009, la Mondiale, în finale, Ana ratase de două ori pe "puntea suspinelor". "Niciodată nu voi înceta să iubesc bârna. Aici vreau să devin cea mai bună din lume, aici vreau să îmi împlinesc toate visurile. Ceea ce s-a întâmplat mă ambiţionează mai mult", mărturisea ea.

Şase săptămâni de pregătire constantă

Campioană europeană de junioare la bârnă, sportiva legitimată la CS Farul nu a renunţat să viseze aurul la aparatul cel mai greu de stăpânit din gimnastică. Un ţel dureros, construit pe alte două accidentări suferite tot în ultimul an, pe aparatul de numai 10 cm lăţime: o fisură la coaste după un element ratat şi o întindere la muşchii coapsei stângi după executarea unui cloş la cap. În urmă cu doar o lună şi jumătate, odată cu revenirea la lot a antrenorilor Octavian Bellu şi Mariana Bitang, Ana a reînceput să-şi construiască drumul spre Mondiale. Practic de la zero, reluând element cu element la fiecare aparat. Ambiţia şi determinarea i-au fost însă răsplătite ieri, la Mondialele de la Rotterdam. Totul a pornit de la joaca de-a gimnastica pe când avea numai 4 ani, în micuţa sală de la Galaţi...

17 ani va împlini pe 18 decembrie Ana Porgras

Ana a fost descoperită de antrenorii Agripina şi Paul Gâlea


Când a ajuns la lotul de la Deva a dorit să se retragă, fiind convinsă să continue de vicecampioana mondială Steliana Nistor

Ultima campioană mondială a României a fost Andreea Răducan, la Gent, în 2001

Cel mai mare vis este o medalie la Olimpiadă, dar şi acest titlu este un vis. O să-mi dea mai multă încredere această medalie
Ana Porgras, campioană mondială

Medalia asta mă face să muncesc mai mult pentru Olimpiadă, îmi dă încredere, iar pe mai departe sper să fie şi mai bine

Diana Chelaru, vicecampioană mondială

La finalul exerciţiului de la bârnă, Ana Porgras şi-a îmbrăţişat antrenoarea, Liliana Cosma, cea care i-a desenat exerciţiul de aur. Festivitatea de premiere a adus zâmbetul pe faţa Anei, încadrată de chinezoaica Linlin Deng şi americanca Rebecca Bross, ambele pe locul 2

Răducan: "Ana e un copil muncitor şi ambiţios"

În 2001, supervedeta gimnasticii mondiale din acea vreme, Andreea Răducan, devenea triplă campioană mondială (bârnă, sol, cu echipa), în Belgia, la Gent. De-atunci însă, nicio româncă n-a mai avut aurul la degetul mic, într-o competiţie de o asemenea anvergură până la Ana Porgras. "Mă bucur foarte mult pentru Ana, e un copil muncitor şi foarte ambiţios. A reuşit să revină într-o competiţie mondială după o accidentare care a scos-o din circuit pentru câteva luni. Este un aparat forte al ei. Ea şi anul trecut, la Mondialul din Londra, a sperat la o medalie la bârnă. Din păcate a ratat, dar iată, acum a fructificat munca depusă în cea mai frumoasă medalie", ne-a declarat aseară Andreea.

Sursa: Prosport
Postat în 11 noiembrie 2010.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 1
Ana Porgras: "Aurul e dulce"

"Aurul este dulce şi merită orice sacrificiu", a declarat campioana mondială la bîrnă, Ana Porgras la revenirea în ţară. Gimnasta se gîndeşte deja la ediţia următoare a campionatelor lumii în 2011, la Tokyo.


Vezi video pe GSP!
Postat în 11 noiembrie 2010.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Ana Porgras, campioana mondială la bîrnă!


Ultima zi de la Campionatele Mondiale de gimnastică a reprezentat un adevărat succes pentru delegaţia României care a cucerit două medalii , aur şi argint, prin Ana Porgras şi Diana Chelaru.

Ana Porgras a adus prima medalie pentru delegaţia României prezentă la Campionatele Mondiale de gimnastică care se desfăşoară la Rotterdam (Olanda). Considerată una dintre principalele favorite pentru podiumul mondial, în finala de la bîrnă, românca a reuşit să-şi stăpînească emoţiile pe durata exerciţiului şi a demonstrat că evoluţiile de la acest aparat prezentate pe parcursul întregii competiţii nu au fost întîmplătoare.

Ana Porgras a fost notată cu 15.366 după o evoluţie sigură, în care nu a făcut greşeli majore de ţinută, reuşind să execute foarte bine elemente de dificultate mare care au ajutat-o să urce pe prima treaptă a podimului mondial. Medalia de argint le-a revenit americancei Rebecca Bross şi chinezoaicei Linlin Deng, cu 15.233.

"Viitorul meu va fi aproape la fel, în sală, mult mai multă muncă, pentru că pe lîngă medalia asta am pierdut poate multe altele. O să învăţ din toată experienţa asta, voi munci mai mult, să devin cea mai bună. O medalie la Mondiale nu te face mai bună, e o medalie, şi dacă vrem şi altele trebuie să muncim mult, chiar mai mult decît pînă acum", a declarat noua campioană mondială pentru romgym.ro

"Mă bucur foarte mult că am reuşit să trec peste acea perioadă foarte repede şi să ajung aici. Faţă de 2009, probabil şi experienţa m-a ajutat mai mult şi psihicul. Acum nu gîndeam ca atunci şi poate asta e o mare diferenţă. Una este să spui mă duc să particip la Mondiale şi una e să vii şi să spui mă duc să cîştig la Mondiale. Am avut emoţii după execuţia mea, mai erau două rusoaice după mine, iar Mustafina, campioana de la individual, avea nota de plecare bună şi putea să mă întreacă, dar a ratat", a declarat Ana Porgras.

Vezi AICI VIDEO cu exerciţiul Anei Porgras şi cu festivitatea de premiere!!

Performanţa Anei Porgras este cu atît mai mare, cu cît aurul mondial cucerit de românca este primul titlu mondial obţinut după nouă ani în gimnastică feminină românească. În 2001, la Gent, Andreea Răducanu urca pe prima treaptă a podiumului, la sol.

Sursa: GSP
Postat în 11 noiembrie 2010.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Ana Porgras, locul 5 in finala de la paralele
Rotterdam, 23 octombrie (Corespondenta de la TEODOR CIOBANU, trimisul AGERPRES)


Gimnasta Ana Porgras s-a clasat pe locul 5 in finala de la paralele, disputata sambata in cadrul Campionatelor Mondiale de gimnastica artistica de la Rotterdam, in timp ce Diana Chelaru s-a clasat pe locul 7 la sarituri.

Ana Porgras a fost notata pentru exercitiul ei cu 14,600, nota cu care nu putea emite pretentii la o medalie. Britanica Elizabeth Tweddle, campioana europeana la acest aparat, s-a clasat pe primul loc in finala cu 15,733, beneficiind de ratarea lui Kexin He, campioana mondiala en titre. Chinezoaica reusise in calificari o nota peste 16,000 (16,066) si era considerata marea favorita la aur, alaturi de compatrioata ei Qiushuang Huang (15,666 in calificari).
Ana Porgras declara dupa finala de la paralele: Stiam ca sunt altele mai bune, care or sa castige, iar eu m-am dus cu gandul sa-mi fac integralul cat pot eu de bine. Am reusit intr-o oarecare masura, pentru ca nu l-am facut chiar perfect. Se face diferenta la dificultate, trebuie sa mai lucram, sa crestem nota de plecare, pentru ca altfel tot asa vom fi. Voi avea dupa-amiaza libera, ma voi odihni, iar duminica, la barna sper sa fie bine. Nu cred ca voi avea mai multe emotii decat la paralele sau la orice alt aparat. E tot un aparat, tot gimnastica facem, important e sa merg cu incredere. La barna pot mai mult, am avut cateva ezitari si la individual compus si la echipe. Fara acele ezitari nota ar fi mai mare”.


In finala de la barna de duminica, Ana s-a calificat in finala cu cea mai mare nota, 15,266 si este marea noastra speranta la o medalie de aur.

Sursa: romgym.ro
Postat în 11 noiembrie 2010.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Ana, la opt zecimi de medalie


România a fost aproape de prima medalie la CM de la Rotterdam. Aseară, Ana Porgras (foto) a făcut un concurs curat şi a terminat pe locul cinci la individual compus, la doar opt zecimi de bronz.

Cu doar două luni de pregătire constantă în spate, după o accidentare la gleznă, Ana Porgras a oferit aseară o lecţie de ambiţie. Micuţa gălăţeancă şi-a stăpânit perfect emoţiile şi a reuşit un concurs fără ratare, la finalul căruia doar nota de la sărituri a scos-o în afara podiumului. De altfel, ea a şi deschis concursul la acest aparat, unde a obţinut 13,966 şi un loc 12 în ierarhie.

Evoluţia la paralele (14,466), dar mai ales cea de la bârnă a săltat-o pe Ana până pe locul 4 al podiumului. Mai mult, eleva lui Octavian Bellu nu şi-a dezminţit statutul de favorită la titlul mondial pe "puntea suspinelor", unde a obţinut, pentru a treia oară (calificări şi finala pe echipe), cea mai mare notă la acest aparat, 15,433. Finalul a fost însă unul cu multe emoţii. Ana a intrat prima la sol (14,300 - total 58,165 puncte), după care a aşteptat să vadă evoluţia adeversarelor. Rând pe rând, acestea au păşit pe covorul albastru, împingând-o pe Ana de pe podium până pe locul 5.

Sursa: Prosport
Postat în 11 noiembrie 2010.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
România, la un salt de bronzul mondial la gimnastică


Echipa feminină de gimnastică a României a ocupat locul 4 în finala pe echipe a Mondialului de la Rotterdam. Fetele au făcut un concurs curat, fără ratare, însă nu a fost suficient pentru a urca pe podiumul mondial. [...]

Podium echipe:
1. Rusia 175,397 puncte
2. SUA 175,196 puncte
3. China 174,781puncte
4. România 173,096 puncte

Notele obţinute de România:

Paralele - total 42,232
Raluca Haidu 13,700; Ana Porgras 14,466; Gabriela Drăgoi 14,066

Bârnă - total 43,532
Sandra Izbaşa 14,333; Ana Porgras 15,066; Gabriela Drăgoi 14,133;

Sol - total 43,066
Ana Porgras 14,133; Diana Chelaru 14,733; Sandra Izbaşa 14,200

Sărituri -total 44,266
Raluca Haidu 14,866; Diana Chelaru 14,700; Sandra Izbaşa 14,700

Mai multe detalii gasiti in Prosport
Postat în 11 noiembrie 2010.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Primul loc în Elveţia


La triunghiularul din Elveţia, ultimul concurs de verificare înaintea Mondialelor de la Rotterdam, echipa României s-a clasat pe primul loc cu  229.95 puncte, urmată de  Germania cu 214.40puncte şi Elveţia pe trei cu 210.30 puncte.

La acest concurs, Ana s-a făcut din nou remarcată cu exerciţiul ei superb la bârnă pentru care a obţinut un punctaj de 15.700 (D 6.5) şi exerciţii foarte bune la sol (14.450 - D 5.6), paralele (14.600 - D 6.0) şi sărituri (13.850 - D 5.0) care au ajutat-o să urce pe primul loc şi în clasamentul individual.

Barna:Paralele:Sărituri:Sol:

Postat în 11 noiembrie 2010.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Una bună şi alta rea

S-a încheiat o altă ediţie a Campionatelor Naţionale de Gimnastică ale Maeştrilor, competiţie care i-a mai adus Anei încă două medalii: una de aur la bârnă (15.600) şi una de bronz la sol (14.300) unde a fost devansată de Sandra Izbaşa şi Diana Chelaru. Medalia la paralele nu a venit din păcate, Ana ratând de două ori şi terminând pe poziţia a opta cu punctajul de 12.175. La sărituri Ana a terminat pe poziţia a cincea cu un punctaj de 11.525.

Cu toate astea, acest Campionat a fost unul reuşit pentru Ana reuşind să câştige trei medalii: aurul la individual şi bârnă şi bronzul la sol.
Felicitări Ana! Şi de la Mondiale să te întorci cel puţin cu trei medalii!

La finalul concursului, Ana Porgras a declarat pentru romgym.ro: “Macar la barna, daca nu la paralele. Ma bucur ca am reusit sa ma mobilizez dupa ce s-a intamplat: un moment de neatentie m-a costat tot integralul. Trecem mai departe. Nu pot sa spun ca barna e perfecta, pentru ca se putea si mai bine. La Mondiale, sper la un rezultat bun la individual compus, barna, paralele si, de ce nu si la sol.”

Bârna de aur:Solul de bronz:

Postat în 11 noiembrie 2010.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Ana Porgras, campioana naţională


In Sala Sporturilor din Resita au continuat intrecerile Campionatului National pe Echipe si Maestri, editia 2010, de aceasta data in prim-plan aflandu-se fetele, care au oferit spectatorilor prezenti un frumos spectacol sportiv.

Evident, cu multa atentie a fost urmarita evolutia gimnastelor din lotul national si, de asemenea, disputa pentru adjudecarea titlului la individual compus, in cele din urma pe prima treapta a podiumului a urcat Ana Porgras (Constanta), in timp ce la echipe victoria a revenit formatiei CSS Cetate Deva 1.

Prin urmare, in varful ierarhiei feminine s-a situat constanteanca Ana Porgras, care a acumulat la total 57.800 p, fiind urmata de Diana Chelaru (Onesti) si Amelia Racea (Deva), cu 56.700 p, respectiv 56.650.

Ana Porgras: „E important pentru mine, pentru ca este al doilea concurs dupa accidentare, dar primul la care am concurat la patru aparate. Avand in vedere ca am iesit campioana e bine. Dupa ce am terminat toate patru aparatele m-am uitat si la colegele mele si mi-am facut un mic calcul, insa nu eram foarte sigura ca o sa iau titlul. Pentru mine cel mai greu aparat a fost solul, deoarece, dupa accidentare, nu am mai avut asa de mult timp sa lucrez. Acum a fost un pic mai greu decat celelalte. Imi doresc sa fiu sanatoasa pana la Campionatele Mondiale. Daca da Dumnezeu sa ne clasam bine si la individual, am sanse, dar trebuie sa muncesc mult”.

Sursa: http://www.romgym.ro

Sărituri (13.800 D5.0)Paralele (14.700 D5.9)Bârnă (15.800 D6.5)Sol (13.500 D5.6)

Postat în 11 noiembrie 2010.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0

<< Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Următor >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Administrator: Monagym / Webmaster: Alan Owen / Gazduit de catre: Hermon.net