Bine ați venit pe site-ul Ana Porgras Online, site dedicat talentatei gimnaste Ana Porgras. Ana a câștigat medalia de aur în finala la bârnă a Campionatelor Mondiale de la Rotterdam 2010! Ea este de asemenea și câștigătoarea medaliei de aur la bârnă și de argint la paralele în finala Cupei Mondiale de la Ghent. O săptămână mai târziu, Ana devenea campioana absolută a României la Campionatele Naționale și câștiga medalia de aur la bârnă și medalia de bronz la sol.
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Ana!

Ana Porgas Online acum și pe Facebook!

Povestea unei românce de succes


O eternă călătoare prin lume sau prin cantonamentele reci şi apăsătoare, ca oricare sportivă de succes, Ana Porgras se întoarce mereu acasă, la Bârlad, unde locuieşte de aproape patru ani cu mama şi sora ei într-un apartament închiriat din zona Gării, o locaţie parcă sugestivă pentru viaţa noii vedete a sportului românesc. ProSport a pătruns ieri în universul fetei care a adus primul titlu mondial pentru gimnastica feminină tricoloră după o pauză de nouă ani: aur la bârnă în Rotterdam.

Născută acum aproape

17 ani în Galaţi, Ana şi-a început de la 4 ani munca pentru a deveni cea mai bună gimnastă a lumii la bârnă. Urcuşul? Greu! Cu părinţii despărţiţi, dar cu o dragoste din cer până-n pământ din partea ambilor. Ana s-a mutat împreună cu mama sa, Georgeta, şi cu sora ei, Georgiana, la Bârlad, locul de origine al mamei (este dintr-un sat din comuna Roşieşti), iar tatăl a rămas în oraşul de pe malul Dunării. În Bârlad locuieşte acum sora mai mare a Anei, Georgiana Porgras, elevă în ultimul an la Liceul Teoretic "Mihai Eminescu". Nu singură! Cu Ana, când vine de Sărbători pe acasă. Mama fetelor, Georgeta, a plecat asemenea multor români în Italia, la Bologna. Munceşte din greu pentru a-şi ajuta fetele să-şi facă o carieră, iar rezultatele acestora îi dau stropi de energie pentru a lua, zi de zi, viaţa în piept printre străini.

Mama a văzut concursul pe internet

"Concursurile Anei le urmăresc pe internet, că nu am altfel cum! Sunt foarte bucuroasă de titlul mondial obţinut, pentru că Ana a muncit foarte mult. A vărsat lacrimi şi sper că va rămâne o sportivă care să însemne ceva pentru România şi pe mai departe. Are obiective frumoase, depinde de ea şi de munca ei să şi le îndeplinească. Noi suntem, oricum, alături de ea", a spus mama Anei pentru ProSport, adăugând că serviciul din Italia o ajută să susţină carierele fetelor. Ana a fost un copil extrem de energic şi de la 4 ani a fost dată la o sală de gimnastică, la Galaţi. "Când era prin clasa a VI-a, a fost selecţionată pentru a merge la Şcoala din Oneşti, iar apoi a fost selecţionată în lotul naţional şi a plecat la Deva. Să ştiţi că o susţinem atât eu, cât şi tatăl ei în tot ceea ce face şi că fata are familie, în ciuda celor ce s-au vehiculat până acum. Suntem mândri de ea şi de rezultatele ei, iar de Sărbători, în decembrie, o aşteptăm la Bârlad, să-i facem ziua de naştere, unde vrea ea", ne-a mai spus Georgeta Porgras.

 


Ţintă: medalia la Londra


O mamă împlinită deja, ai cărei ochi au înotat în lacrimi nu numai în timpul şi la finalul concursului, ci şi la prima convorbire de după triumf cu fiica sa. "N-am cuvinte, este foarte frumoasă medalia. Dar atunci când cântă imnul, te gândeşti şi la munca din spate. Când te chinui, munceşti în sală, când ne e foarte greu, când nu mai putem, ne gândim la momente ca acestea şi trecem mai uşor peste asta. Aştept de foarte mult timp acest moment. Cel mai mare vis este o medalie la Olimpiadă, dar şi acest titlu este un vis. O să-mi dea mai multă încredere această medalie", i s-a confesat Ana mamei sale. Dar cine locuieşte în apartamentul din Bârlad vă întrebaţi, probabil… dacă Ana şi mama sa sunt plecate tot timpul de-acasă?

"De la 4 ani atât a ştiut: să meargă la antrenamente!"

Ei bine, Georgiana Porgras, sora mai mare, are 18 ani şi este una dintre cele mai bune eleve ale Liceului Teoretic "Mihai Eminescu" din Bârlad, în clasa a XII-a. Vrea să urmeze Facultatea de Drept şi se mândreşte enorm cu rezultatele acesteia. Georgiana susţine că ambii părinţi, chiar dacă sunt despărţiţi, sunt alături de ele, de ea şi de Ana, ori de câte ori este nevoie, şi tatăl, Constantin, care stă la Galaţi, le aşteaptă cu nerăbdare de fiecare dată când vor să vină la el. "Era de aşteptat să aibă aşa rezultate. Sunt tare mândră de ea, munceşte foarte mult. De la 4 ani, sora mea atât a ştiut, să meargă la antrenamente să devină cât mai bună, pentru că era extrem de ambiţioasă. Mă bucur pentru ea şi o aştept acasă!", ne-a spus Georgiana. Aşteptarea însă va fi lungă, pentru că gimnastica de performanţă te încorsertează. În momentele în care citiţi aceste rânduri, Ana probabil exersează în sala de la Izvorani. N-are timp de drumuri în Bârlad, decât de ziua ei, în decembrie, pe 18 şi de Crăciun. Până atunci, strânge din dinţi şi trage de ea. Iar. Şi iar, şi iar, şi iar…

Articol scris de: Cezara Mironică (Bârlad) in Prosport
Postat în 11 noiembrie 2010
Nume:
E-mail: (optional)
Zâmbet: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

Control de Spam: Pentru a confirma că nu eşti un spammer, scrie "hello" în secţiunea de mai jos (fără ghilimele).

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Administrator: Monagym / Webmaster: Alan Owen / Gazduit de catre: Hermon.net