Bine ați venit pe site-ul Ana Porgras Online, site dedicat talentatei gimnaste Ana Porgras. Ana a câștigat medalia de aur în finala la bârnă a Campionatelor Mondiale de la Rotterdam 2010! Ea este de asemenea și câștigătoarea medaliei de aur la bârnă și de argint la paralele în finala Cupei Mondiale de la Ghent. O săptămână mai târziu, Ana devenea campioana absolută a României la Campionatele Naționale și câștiga medalia de aur la bârnă și medalia de bronz la sol.
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Ana!

Ana Porgas Online acum și pe Facebook!

Interviu Ana Porgras: ”Arbitrele vor fi exigente cu mine”
Podium BB 2010 Worlds

FOTO:Libertatea


La finalul unui antrenament de două ore, deschis pentru presă, gimnasta Ana Porgras (17 ani) a oferit numeroșilor jurnaliști prezenți în sala de la Izvorani un zâmbet inconfundabil. Fata cu ochii mari și frumoși, care a fost comparată de presa internațională cu o balerină, datorită mișcărilor grațioase a vorbit cu calm, cântărindu-și fiecare cuvânt în parte, despre șansele pe care le are Campionatul European de la Berlin. Ea a explicat de ce crede că arbitrele vor fi foarte exigente cu ea.


Cum apreciezi șansele tale în obținerea unei medalii la aceste Campionate Europene?

Ana Porgras: Va fi o competiție grea, în care concurența va fi foarte mare. Dar ținînd cont că am deja experiența unor concursuri anterioare, eu cred că nu voi mai avea emoțiile din anii trecuți.Toate calculele hîrtiei te dau drept favorită în obținerea medaliei de aur la bârnă....

Având în vedere că dețin titlul mondial la acest aparat pentru mine înseamnă mult. Dar să nu uităm că arbitrele vor fi foarte exigente. Ele nu mă vor puncta pe mine doar pentru că sunt campioană mondială. Dacă voi avea un exercițiu bun automat voi primi și punctajul cuvenit. Dar tocmai pentru că sunt campioană mondială arbitrele mă vor privi cu alți ochi. Vor fi foarte pretenţioase.Vor fi rusoaicele cele mai puternice adversare pentru noi?

Sunt gimnaste puternice dar nu sunt de neîntrecut.Cum te pregătești înaintea unei mari competiții?

Încerc să fiu cât se poate de liniștită, chiar dacă am unele superstiții la care încă nu am renunțat.Poți să ne dezvălui una dintre ele?

Da. Să pășesc de fiecare dată cu dreptul în sala de concurs.De regulă, înaintea unui concurs important Nadia Comăneci îți trimite mesaje de încurajare. Cât de mult înseamnă pentru tine aceste mesaje?

Pentru mine este un lucru foarte important că Nadia nu uită niciodată să-mi trimită mesaje atât înainte de concursuri cât și la încheierea lor. Mă face să mă simt altfel. Mesajele ei îmi dau mare încredere în tot ceea ce am de făcut. Și de aceea vreau să-i mulțumesc.Cu câte medalii crezi te vei întoarce de la Berlin?

E foarte greu de spus. Nu vreau să fac promisiuni deșarte, dar eu îmi doresc să nu vin de la aceste Europene cu mâna goală.Dacă ar fi să-ți asiguri picioarele pentru ce sumă ai face-o?

(râde). Nu există o sumă anume. Picioarele mele nu au preț.


Sursa: Libertatea
Postat în 1 aprilie 2011
Nume:
E-mail: (optional)
Zâmbet: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

Control de Spam: Pentru a confirma că nu eşti un spammer, scrie "hello" în secţiunea de mai jos (fără ghilimele).

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Administrator: Monagym / Webmaster: Alan Owen / Gazduit de catre: Hermon.net