Bine ați venit pe site-ul Ana Porgras Online, site dedicat talentatei gimnaste Ana Porgras. Ana a câștigat medalia de aur în finala la bârnă a Campionatelor Mondiale de la Rotterdam 2010! Ea este de asemenea și câștigătoarea medaliei de aur la bârnă și de argint la paralele în finala Cupei Mondiale de la Ghent. O săptămână mai târziu, Ana devenea campioana absolută a României la Campionatele Naționale și câștiga medalia de aur la bârnă și medalia de bronz la sol.
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Ana!

Ana Porgas Online acum și pe Facebook!

Ţinteşte aurul! Ana se bate cu Rusia

FOTO: AGERPRES


Campioana mondială la bârnă, Ana Porgras, intră azi în calificările Europenelor din Berlin, hotărâtă să se bată pentru medalia care i-a scăpat la ediţia de anul trecut, la finalul unei competiţii horror pentru ea.


În 2010, la Birmingham, Ana a concurat în calificări şi în finala pe echipe cu dureri la glezna dreaptă, totul degenerând într-o accidentare urâtă, după ce a "ţinut" coborârea la bârnă pentru a aduce o notă mare la punctajul echipei. Retrasă din finalele pe aparate, Ana urmărea, cu lacrimi în ochi, din sală, finala la bârnă, unde se calificase cu cel mai mare punctaj.


Ana, eşti pregătită de concurs?
Pregătită sunt, dar se putea şi mai mult. Acum nu voi prezenta tot ceea ce am mai dificil, ci merg pe siguranţă. Până la Mondiale mai avem timp să lucrăm şi să perfecţionez anumite elemente.


Ai fost foarte afectată după ratarea la bârnă de la Cupa Mondială de la Paris...
Am reuşit să trec peste partea aceea. Mi-a fost foarte greu, pentru că am fost extrem de de­zamăgită, dar îmi repet tot timpul că până la urmă fiecare concurs trece, indiferent că este bine sau rău, şi depinde numai de mine să o iau de la capăt de fiecare dată.


Ce progrese ai făcut de la Mondiale?
Mi-am îmbunătăţit exerciţiile la sol şi la bârnă şi mi-am schimbat parţial exerciţiul la paralele. La sărituri nu a ieşit cum aş fi vrut, astfel voi merge tot cu săritura de anul trecut.


Europenele din 2010 nu sunt o amintire plăcută…
Mi-a fost foarte greu, dar am fost mulţumită că am putut ajuta echipa. Şi a mai rămas bucuria că bârna a fost câştigată tot de România. Am trecut peste acel eveniment.


"Arbitrele sunt mai exigente"


S-au schimbat lucrurile de când eşti campioană mondială?
Un pic. Lumea se uită altfel şi aşteaptă foarte multe de la mine. Arbitrele sunt parcă un pic mai exigente, mai severe, dar nu mă sperie asta. Dacă eu îmi fac exerciţiul perfect pe bârnă, nu am de ce să îmi fac probleme.


Toţi se aşteaptă la un duel România - Rusia…
Le-am văzut pe rusoaice, sunt foarte bine pregătite, puternice, dar eu cred că nimeni nu e de neînvins. Orice se poate întâmpla la un concurs, nu doar că una dintre noi se dă jos de pe aparat şi cealaltă trece pe primul loc. Mai bine să stăm toate pe aparat, să ne batem de la egal la egal şi să vedem cine e mai bun.


Ce ţi-ai propus în Berlin?
Vreau aur la bârnă şi o finală la individual compus.


4 românce concurează azi în calificările Campionatului European: Sandra Izbaşa, Diana Chelaru, Ana Porgras şi Amelia Racea


3 medalii a cucerit până acum Ana Porgras: aur mondial la bârnă 2010, bronz mondial la paralele 2009 şi bronz european cu echipa 2010


Sursa: ProSport
Postat în 6 aprilie 2011
Nume:
E-mail: (optional)
Zâmbet: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

Control de Spam: Pentru a confirma că nu eşti un spammer, scrie "hello" în secţiunea de mai jos (fără ghilimele).

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Administrator: Monagym / Webmaster: Alan Owen / Gazduit de catre: Hermon.net