Bine ați venit pe site-ul Ana Porgras Online, site dedicat talentatei gimnaste Ana Porgras. Ana a câștigat medalia de aur în finala la bârnă a Campionatelor Mondiale de la Rotterdam 2010! Ea este de asemenea și câștigătoarea medaliei de aur la bârnă și de argint la paralele în finala Cupei Mondiale de la Ghent. O săptămână mai târziu, Ana devenea campioana absolută a României la Campionatele Naționale și câștiga medalia de aur la bârnă și medalia de bronz la sol.
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Ana!

Ana Porgas Online acum și pe Facebook!

Ana Porgras crede că a ales bine şi anunţă că nu va da înapoi: "Nu regret că am renunţat!"

Ana Porgras (18 ani) a spus adio gimnasticii. Campioana mondială de la bârnă (2010) a ieşit de pe scena sportului aşa cum şi-a desenat evoluţiile în concursuri, în linişte şi cu multă graţie.


Ana a plecat de la Izvorani, locul unde se antrenează lotul olimpic şi s-a întors acasă, la Bârlad. O întoarcere care azi o va aşeza pe delicata gimnastă în băncile liceului, în prima zi de şcoală a anului 2012. Ana a vorbit, pentru ProSport, despre cauzele care au stat în spatele acestei retrageri şocante şi despre cum arată planurile ei de viitor.


Ana, ce faci?
Bine, pe acasă, împreună cu sora mea.


Cu gimnastică sau fără?
Fără. De data asta, fără. M-am lăsat de gimnastică.


Ce te-a determinat să iei această hotărâre?
Am avut motivele mele, aş prefera să nu vorbesc despre ele, însă am ajuns la un punct de unde simţeam că nu mai pot merge înainte.


Nu mai făceai faţă fizic?
Au fost multe accidentări şi mă simţeam obosită. Iar după ultima accidentare la cot, din decembrie, mi-am dat seama că nu mai pot merge mai departe.


Nu se ştia nimic despre accidentarea de la cot...
La începutul lui decembrie, lucram la sărituri şi la o rondă-flic mi-a pocnit mâna! Am fost la doctor şi mi-a spus că e fractură la cotul stâng. Am purtat orteză şi am făcut pauză o perioadă...


Te gândeai deja la retragere?
Da, dar nu eram hotărâtă. Apoi doctorul mi-a zis că mă pot antrena, însă mâna mă durea în continuare, iar după ce am revenit din cantonamentul din Franţa cu echipa mi-am dat seama că nu mai pot reveni.


Sora ta şi mama, apropiaţii ce zic de hotărârea ta?
Toţi şi-au dorit pentru mine să merg mai departe, să continui, au încercat să mă facă să mă răzgândesc şi domnul Stoica şi doamna Grigoraş au stat mult de vorbă cu mine, însă decizia mea e luată.


Cum e viaţa fără gimnastică?
Încă nu ştiu, abia au trecut câteva zile. Momentan mi-e bine, m-am transferat cu şcoala în Bârlad unde stau cu sora mea, lucrurile se aşează.


Nu-ţi pare rău de decizia pe care ai luat-o?
Nu regret că m-am retras. Nu am nicio părere de rău, viaţa merge mai departe.


Dar au mai fost reveniri...
În momentul în care am luat hotărârea cale de întoarcere nu mai există. Am zis stop şi aşa rămâne, eu acolo nu mă mai întorc!


Sursa: Prosport


Îmi pare rău pentru decizia pe care a luat-o Ana pentru că sunt sigură ca mai avea multe de arătat. Gimnastica va fi mai săracă fără frumusețea și eleganța ei însă îi respect decizia și îi doresc să aibă o viața frumoasă înainte și să găsească acel ceva care să o împlinească.
Postat în 17 ianuarie 2012
Nume:
E-mail: (optional)
Zâmbet: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

Control de Spam: Pentru a confirma că nu eşti un spammer, scrie "hello" în secţiunea de mai jos (fără ghilimele).

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Administrator: Monagym / Webmaster: Alan Owen / Gazduit de catre: Hermon.net