Bine ați venit pe site-ul Ana Porgras Online, site dedicat talentatei gimnaste Ana Porgras. Ana a câștigat medalia de aur în finala la bârnă a Campionatelor Mondiale de la Rotterdam 2010! Ea este de asemenea și câștigătoarea medaliei de aur la bârnă și de argint la paralele în finala Cupei Mondiale de la Ghent. O săptămână mai târziu, Ana devenea campioana absolută a României la Campionatele Naționale și câștiga medalia de aur la bârnă și medalia de bronz la sol.
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Ana!

Ana Porgas Online acum și pe Facebook!

Retrasa din gimnastica de performanta, Ana Porgras a revenit la Bârlad

Gimnasta Ana Porgras, proaspãt retrasã din lotul feminin de gimnasticã al României, a revenit la Bârlad. Dupã ce primii doi ani de liceu si semestrul I al acestui an scolar i-a fãcut la Liceul cu Program Sportiv «Cetate» Deva, sportiva, aflatã în clasa a XIa, a ales Liceul Teoretic «Mihai Eminescu» Bârlad pentru continuarea studiilor.


Cu doar câteva luni înainte de debutul Jocurilor Olimpice de la Londra, gimnasta Ana Porgras a decis sã renunte definitiv la acest sport. Nãscutã în Galati, dar cu domiciliul în Bârlad, adolescenta în vârstã de 18 ani si-a ales unitatea de învãtãmânt unde doreste sã învete si s-a înmatriculat deja. Este vorba despre Liceul Teoretic „Mihai Eminescu“ Bârlad, unde a optat pentru profilul Filologie. „Este adevãrat cã Ana Porgras s-a retras din gimnasticã si s-a transferat la noi. La Deva învãta la un liceu cu program sportiv, însã aici a ales profilul Filologie, unde sa înmatriculat în clasa a XI-a. Probabil cã a optat pentru Liceul «Mihai Eminescu» si nu pentru unul din celelalte licee din Bârlad si datoritã faptului cã sora ei Georgiana a absolvit în 2011 tot la noi. S-a prezentat la scoalã pe 16 ianuarie, chiar în prima zi a semestrului al II-lea. Referitor la motivul retragerii Anei din gimnasticã, am întrebat-o ce anume a fãcut-o sã renunte, însã nu mi-a spus, asa cã nu am insistat. Este dreptul sãu“, ne-a spus prof. Rica Luchianov, directorul liceului.


Ana Porgras s-a nãscut pe 18 decembrie 1983 la Galati, însã dupã câtiva ani s-a mutat la Bârlad împreunã cu mama si sora ei. A început sã practice gimnastica de la o vârstã fragedã, întâi la Galati, apoi la lotul national de junioare de la Onesti si, în final, la cel de senioare, de la Deva. În scurta carierã de gimnastã, a câstigat numeroase premii la concursuri nationale si internat ionale: aur la bârnã si bronz cu echipa la Cupa de la Massilia din 2007, aur la bârnã la Campionatele Europene din 2008, bronz la paralele la Campionatele Mondiale din 2009, aur la bârnã la Cupa DTB din Stuttgart din 2009, aur la bârnã la Campionatele Mondiale de la Rotterdam din 2010, aur la individual compus si la bârnã si bronz la sol la Campionatele Nationale din 2009, bronz la bârnã la Campionatele Europene din 2010, aur la bârnã si argint la paralele la Cupa Mondialã de la Ghent din 2010, aur la individual compus si la bârnã si bronz la sol la Campionatele Nationale din 2010, aur la bârnã la Campionatele Mondiale de la Rotterdam din 2010. Pe parcursul carierei, Ana Porgras a suferit numeroase accidentã ri, în urma cãrora a avut nevoie de interventii chirurgicale si recuperãri dureroase. Potrivit unei declaratii date de gimnastã unui cotidian sportiv, motivul retragerii din sportul de performantã sunt chiar accidentãrile tot mai dese.


Articol scris de: Adriana Cristina Susnea în Monitorul de Vaslui
Postat în 19 ianuarie 2012
scris de gabriela jurge @ 22 ianuarie 2012
ana te rugam sa te razgandesti si sa nu renunti la sansa de a te vedea pe podium la londra esto o gimnasta talentata si te iubm mult vrem sa te vedem pe podium la londra sunt sigura ca vei reusi. smile
Nume:
E-mail: (optional)
Zâmbet: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

Control de Spam: Pentru a confirma că nu eşti un spammer, scrie "hello" în secţiunea de mai jos (fără ghilimele).

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Administrator: Monagym / Webmaster: Alan Owen / Gazduit de catre: Hermon.net